Šport
20 ogledov

Smučarke se selijo na južno poloblo

ilka štuhec EPA
Slovenske alpske smučarke bodo naslednjih nekaj tednov trenirale v Argentini in Čilu.

Nekaj več kot dva meseca sta do začetka tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju. Slovenske smučarke pa se v četrtek odpravljajo na ključne snežne priprave na južno poloblo. Tam bodo pod vodstvom glavnega trenerja Andreja Možine trenirale Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Vanja Brodnik, Ana Bucik, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Katja Horvat.

Po dveh tednih bodo Štuhčeva, Ferkova in Brodnikova priprave nadaljevale na smučišču La Parva v Čilu, ostale pa bodo ostale v Argentini (Ushuai).

Obeta se jim zahteven trening

"Dekleta odhajajo v četrtek. Razdeljene so v dve skupini. Prva skupina bo vse dni opravila trening v Ushuai, druga skupina pa bo del treninga (13 dni) opravila v Ushuai, nato pa se preselijo v La Parvo, kjer bodo trenirale hitre discipline. Zahtevnost bo na maksimumu, saj je predvidena velika količina smučanja. Letos smo priprave nekoliko spremenili. Dekleta so veliko delala na snegu vse do konca aprila, nakar so imele nekaj dni prosto, nato pa je sledilo obširna in poglobljena kondicijska vadb,'' je na tiskovni konferenci v Ljubljani povedal Možina in dodal: ''Opravile so približno 110 treningov, kar je nekaj več, kot je bilo v zadnjem času. Pogoji na smučiščih se dnevno spreminjajo, na obeh prizoriščih je zadostna količina snega. Upamo, da bo podlaga trda in primerna ter podobna tekmam.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.