Šport
22 ogledov

Smučarska zveza in Mazejeva dosegli dogovor

tina maze Saša Despot
Smučarska zveza Slovenije in najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze sta dosegli dogovor o nadaljnjem sodelovanju. Slovesen podpis dogovora, v katerem so zajete podrobnosti o sodelovanju za naslednji dve tekmovalni sezoni, bo v četrtek v Dvoru Jezeršek v Zgornjem Brniku na Gorenjskem.

"V teh dneh smo uskladili vse podrobnosti v zvezi s pogodbo med našo najboljšo smučarko vseh časov in SZS," je ob tem v vabilu na slovesen podpis pogodbe sporočila direktorica smučarske zveze Barbara Kürner Čad, ki je zelo vesela, da za spremembo iz smučarske zveze prihajajo pozitivne vesti. Več informacij o samem dogovoru bodo predstavili v četrtek, je pa direktorica SZS vesela, da so dogovor dosegli v obojestransko zadovoljstvo.

"Vsa glavna vprašanja smo rešili in se uspeli dogovoriti. Poskušali smo se dogovoriti tako, da bo med sezono čim manj težav, da bodo v ekipi Tine Maze na eni strani v miru lahko tekmovali in trenirali, na drugi strani pa, da bodo pri nas sponzorji zadovoljni. Zasledovali smo tudi cilj, da uskladimo čim več stvari, ki jih lahko že zdaj predvidimo," je za STA dejala direktorica.

Na dogovarjanje ni vplivalo dejstvo, da je v tem času zveza ostala brez predsednika po odstopu Tomaža Lovšeta zaradi dogodkov na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Južni Koreji. "Pogovori so potekali že prej in neposredne povezave s predsednikom niso imeli. Mogoče se je prejšnji predsednik s tem ukvarjal malo več, a ne glede na to gre za zadeve, ki morajo teči v vsakem primeru, ali predsednik je ali ne. Smo pa zelo zadovoljni, da smo se uspeli dogovoriti," je še dejala Kürner Čadova.

Mazejeva, ki je minulo sezono končala na drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, bo v novi sezoni med izzivalkami Američanke Lindsey Vonn za veliki kristalni globus, februarja jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, kjer bo branila zlato medaljo v veleslalomu.

Odnosi med najboljšo slovensko alpsko smučarko in krovno slovensko smučarsko organizacijo v zadnjih letih niso bili niti najmanj idilični. Kot kaže, pa je zdaj končno napočil čas, ko lahko pozabijo na stare zamere in smučarska zveza ter najboljša slovenska alpska smučarka obrneta nov list v poglavju sodelovanja v prid slovenskega alpskega smučanja in vrhunskega športa v obdobju, ki bo zajemalo tudi zimske olimpijske igre v Sočiju.

Najboljša slovenska smučarka je tudi med kandidatkami za prestižno špansko nagrado princa Asturie na področju športa. Nagrada je najvišje priznanje te vrste v Španiji. Podelitev bo jeseni.

Komentarjev 1
  • albert 15:44 18.junij 2012.

    Dinersov denarnik gre in vse se uredi zanimivo.