Šport
44 ogledov

Smučarski tekači končali toskanski del

Vesna Fabjan Simon Maljevac
Slovenski reprezentanti v smučarskih tekih so končali nov sklop priprav na novo sezono. Zadnji teden so vadili v Toskani, pred tem pa že v Planici in v Avstriji.

Anamarija Lampič, Lea Einfalt, Alenka Čebašek, Nika Razinger, Miha Šimenc, Janez Lampič, Benjamin Črv, Miha Dolar, Boštjan Klavžar in Luka Prosen so priprave v tej gričevnati italijanski pokrajini začeli 4. julija, v ospredju pa so bile aerobne oblike treninga. Vesna Fabjan in Katja Višnar sta prav tako nadaljevali s treningi; prva v Planici, druga pa na Norveškem.

"Čez dan je v Italiji precej vroče, okoli 33 stopinj Celzija, a tekmovalci hodijo na treninge zgodaj zjutraj, tako da stvari potekajo dobro. Ves načrt, ki je bil zastavljen, je bil tudi izpeljan," je dejal strokovni vodja teka na smučeh Marko Gracer. Kot so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, je ekipa veliko prekolesarila, se pripravljala na rolkah in imela ostale vzdržljivostne treninge, v popoldanskih urah tudi krajše krose in treninge za moč, vse pod vodstvom novega glavnega trenerja Stefana Saracca.

"Stefano ima ob sebi strokovnjaka za stabilizacijsko moč, tako da se pri tekmovalkah in tekmovalcih precej dela na korekcijskih vajah, se pravi tam, kjer so kakšni problemi s simetrijo telesa, z različno sposobnostjo mišičnih skupin. To jim pomaga, da se stvari izboljšujejo tudi pri tehniki," je pojasnil Gracer.

Simon Jan, predsednik panoge, je tudi namenil nekaj besed o novem glavnem trenerju: "Mislim, da je njegov velik doprinos to, da je naredil pozitivno vzdušje v ekipi, da je klima dobra. Je strokovnjak in ubira tudi drugačne pristope k treningu, do testiranj in tako naprej. Tudi naši strokovnjaki so dejali, da je v stiku s samim svetovnim vrhom, predvsem italijanskim in prenaša njihova znanja, med drugim tudi motivacijo, naravnanost, tehnične detajle. Je povezovalen človek, povezuje našo ekipo in dobro sodeluje tudi z drugimi, iz tega se lahko potegnejo samo pozitivne stvari."

Do 28. julija bo ekipa doma, potem pa bo potovala v Aosto, kjer bo trenirala skupaj z italijansko reprezentanco.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.