Šport
13 ogledov

Smuk odpovedan, Cuchu mali kristalni globus

Didier Cuche je osvoji mali kristalni globus v smuku. Žurnal24 main
V Bormiu organizatorjem finala svetovnega pokala v alpskem smučanju nagaja močno sneženje. Moški smuk in drugi trening smuka za ženske sta odpovedana. Didier Cuche je najboljši smukač te zime.
 

Smuk (M), končni vrstni red za sezono 07/08

1. D. Cuche (ŠVI) 584 točk
2. B. Miller (ZDA) 579
3. M.  Walchhofer (AVT) 407
7. A. Jerman (SLO) 265
50. R. Perko (SLO) 9
61. A. Šporn (SLO) 2

Švicar Didier Cuche je že postal dobitnik malega kristalnega globusa za zmago v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala alpskih smučarjev, saj so prireditelji finala svetovnega pokala v Bormiu odpovedali zadnji smuk sezone. Zaradi novozapadlega snega in megle danes niso mogli izvesti treninga, tako da so morali odpovedati tudi sredino tekmo. Po pravilih lahko tekmo izvedejo le, če smukači opravijo vsaj en trening. V sredo pa bo kljub odpovedi današnjega treninga na sporedu ženski smuk, saj so dekleta en trening opravila že v ponedeljek.

Cuche, ki je letos zmagal enkrat, bil štirikrat drugi in enkrat tretji, je na devetih smukih v sezoni zbral 584 točk, le pet več od vodilnega v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Američana Bodeja Millerja. Tretje mesto med smukači si je zagotovil Avstrijec Michael Walchhofer (407). Najboljši slovenski smučar Andrej Jerman je smukaško sezono končal na sedmem mestu, in sicer z 265 točkami.


Organizatorji so zaradi sneženja morali odpovedati moški smuk. © Action Images

 
Prireditelji tekmovanj finala svetovnega pokala v alpskem smučanju v Bormiu so morali zaradi sneženja odpovedati tudi drugi trening ženskega smuka, ki bi moral biti na sporedu danes. Prednost ima namreč moški trening, saj so ženske enega imele že v ponedeljek. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.