Šport
82 ogledov

Smuk ostaja v programu OI

Gian-Franco Kasper EPA
Predsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis) je potrdil, da smuk ostaja del olimpijskega programa. ''Nekoliko sem vas podražil,'' je dejal Gian-Franco Kasper.

Prejšnji teden je veliko prahu v alpskem smučanju dvignila novica, da naj bi v Mednarodnem olimpijskem komiteju v prihodnje zaradi prevelikih stroškov razmišljali o tem, da bi z olimpijskega sporeda črtali smuk. Zdaj je predsednik smučarske zveze Fis Gian-Franco Kasper pojasnil, da je šlo za šalo in dodal, da smuk seveda ostaja na sporedu OI.

Kasper je pred tednom dni ob robu tradicionalnega Foruma Nordicuma v poljski Szklarski Porebi razkril, da mednarodni olimpijski komite razmišlja o smiselnosti in potrebnosti smuka in superveleslaloma, smučarskih skokov in dolgih disciplin v smučarskem teku v okviru olimpijskega programa. Razlog so visoki stroški za izgradnjo infrastrukture, ki mnogim državam gostiteljicam iger povzročijo visoke stroške, a prireditelji v novi infrastrukturi nikakor ne najdejo trajnostne rabe.

Zdaj, ko smučarje čaka alpska smučarska uvertura v Söldnu, pa je Kasper pomiril duhove. "Nekoliko sem vas podražil. Seveda je jasno, da smuka ne bomo nikoli črtali s sporeda OI," je dejal prvi mož zveze.

V Fis so se sicer že osredotočili na najbližji olimpijski smuk, tistega, ki na bodo gostili v Južni Koreji 2018. Predsednik zveze je prepričan, da bodo v Jeongseonu zmogli pravočasno pripraviti proge za hitre discipline.

"Smuk je zanesljivo dovolj strm, gre za pravi izziv. Veselimo se testnih voženj v februarju, prepričani smo, da bo vse v redu," pa je o naslednjem olimpijskem smuku dejal direktor tekmovanj Markus Waldner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.