Šport
23 ogledov

Sneg ustavil kvalifikacije v Bischofshofnu

Kofler Bischofshofen sneženje kvalifikacije novoletna turneja Avstrija EPA
Kvalifikacije smučarjev skakalcev za četrto in zadnjo tekmo letošnje novoletne turneje so zaradi slabega vremena v avstrijskem Bischofshofnu najprej prestavili na 15. uro, a je močno sneženje organizatorje vseeno prehitelo, tako da so po nastopih 25 skakalcev tekmovanje prekinili.

Kvalifikacije bodo tako na sporedu v petek ob 15. uri. Zaradi močnega sneženja je vodstvo tekmovanja po nastopih 25 skakalcev prekinilo kvalifikacijske skoke, ki jih bodo izpeljali uro in pol pred petkovo tekmo, ki naj bi se začela ob 16.30. Prva serija sicer ne bo potekala na izpadanje, temveč po klasičnem sistemu, med Slovenci pa ima nastop že zagotovljen le Robert Kranjec.

Mitja Mežnar je do prekinitve serije držal zelo dobro četrto mesto z daljavo 124,0 metra (107,7 točke). V vodstvu je bil Norvežan Kenneth Gangnes (126,5 metra/114,5 točke) pred rojakom Atlejem Pedersnom Roensnom (126 metrov /112,7 točke), tretji pa je bil Japonec Noriaki Kasai (125 metrov/110,7 točke).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.