Šport
23 ogledov

Sneijder: "Imamo 16 milijonov selektorjev"

Van Marwijk Nizozemska hotel Sheraton Krakov Euro 2012 EPA
Potem ko je včeraj nizozemski selektor Bert van Marwijk odstopil s položaja, so odzivi njegovih zdaj že bivših varovancev polni pohval in sočustvovanja z nekdanjim šefom.

Po katastrofalnih predstavah na Euru 2012, kjer je nizozemska reprezentanca s tremi porazi proti Danski, Nemčiji in Portugalski odšla domov že po skupinskem delu tekmovanja, je včeraj dokaj pričakovano odstopil selektor "oranja" Bert van Marwijk.

"Čeprav sem bil v dvomih glede te poteze, sem se odločil, da se umaknem s selektorskega položaja," je v izjavi za javnost zapisal van Marwijk, ki je sicer imel pogodbo sklenjeno do leta 2016, podpisal pa jo je tik pred začetkom turnirja.

Predsednik nizozemske nogometne zveze (KNVB) Bert van Oostveen je ob slovesu dejal: "KNVB je hvaležna selektorju za opravljeno delo. Seveda je težko, ker smo se razšli v takšnih okoliščinah, toda moramo biti realistični."

Igralci na selektorjevi strani

Med razočaranimi je tudi vezist PSV Eindhovna Kevin Strootman, ki je na Twitterju zapisal: "Žalosti me, ker je moral selektor oditi. Z njim na klopi sem debitiral za reprezentanco in tega ne bom nikoli pozabil."

Wesley Sneijder je bil nad odstopom selektorja presenečen. "Po izpadu z Eura je bilo izrečenih veliko stvari, a ta poteza me je vseeno presenetila. Bert je bil vedno pozitivno naravnan do reprezentantov in imeli smo dobre odnose. Se pa zavedam, da je težko biti selektor naše reprezentance, saj se moraš čezmerno ubadati z mediji, poleg tega pa imamo doma vedno še okrog 16 milijonov selektorjev," je bil malce piker Sneijder.

Kdo bo van Marwijkov naslednik, še ni znano. Favorit navijačev je Louis van Gaal, v medijih pa so se že pojavila namigovanja, da bo van Marwijkovo vlogo prevzel Ronald Koeman, kar pa je trener Feyenoorda že zanikal. "Sicer sem počaščen zaradi tega, ker bi me nekateri radi videli kot selektorja, toda ostajam v Roterdammu."

Je pa tudi Koeman izrazil razočaranje nad igrami "oranja" na evropskem prvenstvu: "Videlo se je, da igralci ne funkcionirajo kot kolektiv. Še vedno me preseneča, da imamo na Nizozemskem takšne težave z ustvarjanjem moštvenega duha."

Bert van Marwijk je reprezentanco prevzel leta 2008, pred tem je treniral Feyenoord in Borussio Dortmund. Pred dvema letoma je Nizozemce popeljal do finala mundiala v Južni Afriki, na letošnjem Euru pa so prvič v zgodovini zabeležili tri zaporedne poraze na uradnih srečanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.