Šport
16 ogledov

Sneijder – osvoji vse, česar se loti

Žurnal24 main
Nizozemci so se prek Urugvaja zavihteli v tretji finale SP v zgodovini. V središču pozornosti je Wesley Sneijder, ki je tri naslove na klubski ravni osvojil že z Interjem, obeta se mu še četrti.

Wesley Sneijder je blizu fantastičnemu dosežku – lahko osvoji vsa tekmovanja, v katerih je nastopal. Po trojčku v Interjevem dresu je v igri še za naslov svetovnega prvaka. "V klubskem dresu mi je v lanski sezoni šlo odlično, vendar je vznemirjenje ob misli na finale vseeno nekaj posebnega. Liga prvakov je največji dosežek na klubski ravni, ampak svetovno prvenstvo jo presega. Zdaj smo blizu zmage na turnirju. Vzeli si bomo nekaj časa za uživanje po tej zmagi, nato pa se bomo osredotočili na finale," je vzneseno pripovedoval Sneijder, ki mu srečo očitno prinaša njegovo dekle, lepotička Yolanthe.

Nizozemski vezist je kandidat tudi za najboljšega strelca turnirja. Zadel je tudi proti Urugvaju – svoj peti gol na prvenstvu, kolikor jih je zabil tudi David Villa. "Zmagati šest tekem zapored je veličasten dosežek. Zdaj imamo pet dni za pripravo na najpomembnejših 90 minut."

Če bi si lahko izbrali način, kako izgubiti, bi si izbrali takšnega. Prišli smo med štiri ekipe na svetu – ostale tri so vlečni konji evropskega nogometa. Ponosen sem na svoje moštvo.
Osca Tabarez, urugvajski selektor
"Sneijder je za našo igro zelo pomemben, važno pa je tudi, da ga lahko nadomestijo igralci s klopi," pa je novinarjem dejal selektor Bert van Marwijk: "V drugem polčasu so se mi po glavi podile misli, da bo to naš tretji finale po letih 1974 in 78. Lahko smo ponosni, da je takšen dosežek uspel tako majhni državi. Morali bi zadeti še četrtič in ne bi imeli napete končnice, vendar je to pač čar nogometa. Ni pomembno, na kakšen način smo prišli v finale."

Nizozemski vezist Demy de Zeeuw je bil odpeljan v bolnišnico s sumom na zlomljeno čeljust, vendar pa se je kasneje izkazalo, da je "le" izgubil zob. Tako se je lahko kmalu pridružil oranžnemu proslavljanju. De Zeeuwa je sicer po nesreči brcnil v obraz Martin Caceres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.