Šport
49 ogledov

Snemalec povozil Bolta

Usain Bolt, snemalec EPA
Jamajčana Usaina Bolt je na 15. svetovnem prvenstvu v Pekingu nemogoče zaustaviti na stezi, a ga je po prihodu v cilj teka na 200 metrova na tla zrušil snemalec.

Snemalec je v želji, da bi dobil čim bližje posnetke desetkratnega svetovnega prvaka in najboljšega udeleženca v zgodovini prvenstev, na posebej prirejenem vozilu (segway) prišel za hrbet Usaina Bolta, trčil v ograjo in nato zapeljal v svetovnega prvaka.

Najhitrejši sprinter na svetu se ni pustil dolgo motiti, spretno je vstal, pomagal na noge še žrtvi poklicne vneme in nadaljeval s častnim krogom. Ponovno ga je zmotil gledalec, ki je po vzoru nogometnih huliganov vdrli na tekmovališče in se skušal z njim fotografirati. Takoj so ga odstranili kitajski varnostniki.

Bolt je tako kot pred štirimi dnevi na 100 metrov sicer ponovno prišel v cilj pred Američanom Justinom Gatlinom, ki je imel pred SP najboljša izida sezone, Jamajčan pa je bil precej za njim. Toda po finalu na pol stadionskega kroga je napetost popustila in ko sta sedela na klopci ob cilju, sta se prešerno drug ob drugem smejala na račun neljubega dogodka.

"Začel bom z govoricami, da je snemalcu plačal Gatlin. Na srečo sem dobro," je pred novinarji dejal Bolt, Gatlin pa tudi ni bil brez občutka za šalo in je odvrnil: "Denar hočem nazaj, ker delo ni bilo opravljeno pravilno. To bi se moralo zgoditi pred startom in ne po njem." Bolt je nato nadaljeval: "Verjetno si bom moral zavarovati noge. Kar malce strašljivo je bilo sprva videti vse skupaj, imam nekaj ureznin, toda nič takega, kar se mi ne bi že kdaj zgodilo na treningih. Na srečo me je zadel v stegno in ne v gležnja."

Komentarjev 1
  • dragec 13:24 28.avgust 2015.

    Ubogi dopingaš Bolt