Šport
8 ogledov

Sneženje gre Kranjski Gori na roko

Podkorenška strmina je odeta v sneg. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Sneženje, ki je zajelo Slovenijo, je razveselilo organizatorje jubilejnega 50. pokala Vitranc, kjer se bodo 5. in 6. marca merili najboljši svetovni smučarji.

Na podkorenski strmini, ki bo 5. in 6. marca gostila veleslalom in slalom za svetovni pokal alpskih smučarjev, je trenutno zadostna količina utrjenega snega. Optimalni pripravi proge v prid pa so tudi današnje snežne padavine.

V Kranjski Gori se je v sredo sestal tekmovalni odbor pokala Vitranc, na katerem je bil potrjen podroben načrt dokončne priprave tekmovalne proge, postavitve začasne infrastrukture in priprave celotnega športnega prizorišča v dneh tekmovanja. Osrednji sklep sestanka je, da so vse ekipe pripravljene na zaključne priprave in samo izvedbo tekmovanja.

Vodja tekmovanja in tekmovalnega odbora Aleš Vidic je napovedal, da se bo takoj po končanih snežnih padavinah z vodo dodatno utrdila startna strmina, naknadno pa tudi celotna tekmovalna proga. Ob primerno nizkih temperaturah se bo na posameznih delih proge naredil še sloj kompaktnega snega.

Smučanje na območju Podkorena v času šolskih počitnic ne bo ovirano. Zaključne priprave tekmovalne proge se bodo začele v soboto, 26. februarja. Od ponedeljka, 28. februarja, pa bo za rekreativno smučanje tekmovalna proga zaprta. Organizatorji bodo začasno infrastrukturo, torej tribune in šotore, začeli postavljati že v ponedeljek.

Organizatorji na podlagi poročila in vremenske napovedi vnovič obljubljajo kakovostno tekmovanje in se bodo v največji možni meri potrudili, da bodo vsem tekmovalcem zagotovili optimalne tekmovalne pogoje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.