Šport
46 ogledov

Snežni žleb dobil "facelift": zdaj manj nevaren?

Jenny Jones snowboard deskanje na snegu Roza Hutor skok olimpijske igre krogi EPA
Po pritožbah deskarjev so začeli na prizorišču olimpijskih iger popravljati snežni park. Zaradi del so danes za več ur preložili trening.

Številni tekmovalci, med njimi dvakratni olimpijski zmagovalec Shaun White iz ZDA, so opozarjali, da je žleb prestrm, zaradi česar so pristanki pretrdi in nevarni. Pred snežnim žlebom so morali prireditelji popraviti že snežni park, ki je s svojo zahtevnostjo zahteval več poškodb. Na treningu v snežnem parku se je med drugim poškodovala slovenska deskarka Cilka Sadar, ki je tako ostala brez nastopa na olimpijskih igrah. V snežnem žlebu bosta tako Slovenijo zastopala le Tim-Kevin Ravnjak in Jan Kralj.

"Snežni žleb še ni v optimalnem stanju, ampak mislim, da bo jutri v redu," je dogajanje komentiral nemški deskar Johannes Höpfl. Po tednu bivanja v olimpijski vasi bosta v torek svoj krstni nastop na olimpijskih igrah dočakala slovenska smučarja prostega sloga, Ravnjak in Kralj. Nastopila bosta v disciplini snežni žleb, njuna cilja pa sta različna. Ravnjak želi v finale, Kralj pa vsaj med 32 najboljših, kar bi mu zagotovilo mednarodni status športnika.

Prvi cilj finale, drugi še večji

Na olimpijskem prizorišču sta dolgo čakala na prvi trening v žlebu, pred tem sta predvsem nabirala telesno moč in prosto deskala.

"Prvi treningi so pokazali, da sta dobro pripravljena, še posebno Tim-Kevin. On ima tudi višje cilje, prvi je finale, drugi pa še večji. Realno bo do kolajne težko prišel, a pustimo se presenetiti," je dejal vodja deskarske ekipe Samo Štante in dodal, da je žleb zelo slabo pripravljen:

"Delno je za to krivo vreme, delno pa tudi prireditelji. Čeprav nam prestavljajo treninge, verjamem, da bo za tekmo drugače."

Najpomembnejša že sama uvrstitev

Sedemnajstletni Ravnjak, najmlajši slovenski olimpijec, se je letos že dvakrat uvrstil med najboljših osem (v finale se uvrsti najboljših 12), v Ruki je bil sedmi, v Cardonni osmi, optimizma pa mu ni vzelo niti 22. mesto v Copper Mountainu, ki je bila zadnja tekma, na kateri je nastopil.

"Meni je najpomembneje, da sem se na olimpijske igre sploh uvrstil, saj mi je še pred časom slabo kazalo, ker sem imel zlomljeni obe zapestji. Sem sem prišel predvsem nabirati izkušnje, ki mi bodo koristile pri naslednjih olimpijskih igrah. Seveda pa si ne želim samo nastopiti, ampak se tudi uvrstiti v finale," je dejal Velenjčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.