Šport
34 ogledov

So bojne sekire zakopane?

tina maze solden tiskovna konferenca EPA
Na relaciji med SZS in Tino Maze je prišlo do dogovora.

Po sporu med Smučarsko zvezo Slovenije in taborom Tine Maze so pri krovni organizaciji slovenskega alpskega in nordijskega smučanja obljubili pogovore z Tino Maze, ob dogovoru pa tudi skupno izjavo obeh taborov.

Do tega je tudi prišlo. "Sprejet je bil dogovor, Tina Maze se bo od navijačev poslovila na tekmi Zlate lisice. Dogovor je bil sprejet brez dodatnih obremenitev za SZS in njene zlate pokrovitelje," je dejala pooblaščenke Smučarske zveze Slovenije Barbare Kürner Čad.

"Prioriteta je bil dogovor. Rešili smo nesoglasja, saj si Tina Maze srčno želi posloviti od navijačev z domačo tekmo in tako proslaviti svojo kariero. Nesoglasja smo rešili tako, da so zlati sponzorji SZS zadovoljni, Tina bo nastopila v svojem dresu, a brez oznak pokroviteljev," pa je dejal odvetnik Damijan Terpin, ki je zastopal tabor najboljše slovenske alpske smučarke vseh časov.

Nesoglasij med krovno nacionalno smučarsko organizacijo in samostojno ekipo slovenske šampionke Team to aMaze tako ni več. Tina Maze bo nastopila na Zlati lisici v svojem dresu, brez oznak sponzorjev tako smučarske zveze kot tudi brez oznak svojih sponzorjev. S tem so se strinjali tudi sponzorji Smučarske zveze Slovenije. Formalni odnosi so s tem urejeni, SZS bo upoštevala dogovor, kar pomeni, da bo smučarska zveza Mazejevo prijavila na tekmo.

Upoštevaje dejstvo, da Tina Maze ni tekmovala na tekmah svetovnega pokala alpskih smučark že vse od marca lani, je za zdaj odprto le vprašanje, katero startno številko bo nosila na startu 1. vožnje veleslaloma. Mazejeva želi, da bi upoštevali njene dosežke veleslalomske prvokategornice ter da bi nastopila s čim boljšim startnim izhodiščem.

Komentarjev 21
  • jezero 07:11 23.december 2016.

    Dokler se tekmovalke in tekmovalci uveljavljajo, bi viseli na SZS, saj sami ne zmorejo stroškov tekmovanj in treninga. Ko pa uspevajo, bi pa ves denar pobasali zase , le trenirali bi še na državne stroške. Tudi Tina. Zaradi nesramnosti Massija ...prikaži več pa so jo zabrisali iz treningov.

  • sprehajalec 23:14 22.december 2016.

    kaj, gre za tvoj denar? Občutek imam, da je res tvoj, ko tako prizadeto pišeš. Tinin in Massijev denar te zanima, človek bi dobil občutek celo, da gre za "naš" denar. Naj te zanima denar dilerjev v zdravstvu, pa na ...prikaži več Javnem. Ta te seveda ne zanima, ker gre čez zavarovalnice, pa ne moreš s prstom pokazati na nekoga....

  • macola 22:40 22.december 2016.

    In zakaj je Ilkina mama morala toliko žrtvovati? Ker ji je SZS pomagala?! Tini je bilo pa vse podarjeno, a ne.... Vrhunski šport je velik biznis....a šank-intelektualci, ki športajo vsak dan na polno....na domačem fotelju...tega pač nikoli ne bodo dojeli!