Šport
0 ogledov

So se želeli izogniti dopinškemu testu?

Asafa Powell je odtekel boljši čas kot svetovni rekorder Usain Bolt. Žurnal24 main
Nastop Asafe Powlla in več drugih jamajških atletov na SP je pod vprašanjem. Jamajška zveza jih je vrgla iz ekipe, ker niso prišli na priprave. So se želeli izogniti dopinškemu testu?

V jamajški atletski zvezi se je zgodil nov škandal. Kot da afera zaradi petih sprinterjev, ki so padli na dopinškem testu, ne bi bila dovolj, zdaj vse kaže, da na bližnjem svetovnem prvenstvu ne bo nastopilo več njihovih vrhunskih atletov. Jamajška atletska zveza (JAAA) je pred začetkom SP organizirala pripravljalni kamp v Nürnbergu. Ta se je začel šestega avgusta, a nanj niso prišli atleti iz kluba MVP. To so nekdanji svetovni rekorder na 100 metrov Asafa Powell, olimpijska zmagovalka na 100 metrov Shelly Ann Fraser, ena od najboljših tekačic na 400 metrov Shericka Williams … Iz MVP so sporočili, da bodo njihovi atleti prišli neposredno na SP, ki se v Berlinu začne 15. avgusta. Bojda niti niso vedeli, da morajo v Nürnberg. Ker se niso udeležili reprezentančnega kampa, jih je JAAA zdaj diskvalificirala iz njihove odprave za SP.

 
 

Sporočili so mi, da bodo njihovi atleti odleteli neposredno v Berlin. Sam sem jim dejal, da je kamp obvezen. Kogar na njem ne bo, ne bo nastopil na SP.

Howard Aris, predsednik JAAA

 
Kako se bo položaj razpletel, ni jasno. A ob več odpovedih udeležbe vrhunskih atletov iz drugih držav bi bil to nov hud udarec za berlinsko svetovno prvenstvo. Troboj Powlla, Američana Tysona Gaya in Jamajčana Usaina Bolta na 100 metrov naj bi bil vrhunec prvenstva. Upajmo, da se le zgodi. Morda JAAA in MVP najdeta dogovor in bodo atleti vendarle nastopili ter se borili za kolajne, a atleti iz tega istega kluba so nekaj podobnega storili že lani, ko so zamudili na predolimpijski pripravljalni kamp v Tianjinu. Da bi bil zaplet še toliko večji, je JAAA Mednarodni atletski zvezi (IAAF) sporočila, da bodo vsi njihovi atleti, ki bodo nastopili na SP v Nürnbergu, na voljo za dopinške teste. Pri tem bi se lahko vprašali, ali so se atleti MVP celo želeli izogniti dopinškemu testu. V nedeljo, štiri dni po predvidenem dnevu prihoda, je v Nürnberg vendarle prišla ena od atletij MVP (olimpijska prvakinja na 400 z ovirami Melaine Walker).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.