Šport
0 ogledov

Sobota odpadla: narava premagala Kulm

Kulm Bad Mitterndorf skakalnica letalnica čiščenje kidanje lopata delavec EPA
Zaradi močnega vetra in sneženja je žirija tekme smučarskih skokov na letalnici Kulm večkrat prestavila začetek treninga, ki naj bi se v zadnjem poskusu začel ob 15.15. Organizatorji so tekmovanje nato dokončno odpovedali še pred prvim poletom.

Veter in sneg sta na letalnici Kulm krojila potek dogajanja že v petek, ko je morala žirija odpovedati vse predvidene aktivnosti, tudi dan kasneje pa naravni pogoji niso blagoslovili avstrijskih organizatorjev. Večkrat prestavljeni trening bi se moral začeti že ob 14. uri, a so ga nato prestavili za 45 minut, kasneje pa še za pol ure. Zadnji termin je bil ob 15.15 uri, a so organizatorji še pred poskusom začetka odpovedali tekmovanje. Zaradi odpadlih kvalifikacij je bilo na vrhu zaletišča sicer vseh 54 skakalcev.

Zaradi močnega sneženja, ki se tudi v soboto ni poleglo, je pod velikim vprašajem tudi morebitna nedeljska tekma, ki ostaja edino upanje za organizatorje in žirijo. Po naknadni odločitvi Mednarodne smučarske zveze (Fis) se bo prva serija v nedeljo predvidoma začela ob 10.45, na tekmi pa bo nastopilo vseh 54 prijavljenih skakalcev iz 14 držav, med njimi tudi šest Slovencev: Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Peter Prevc, Jernej Damjan, Nejc Dežman in Jure Šinkovec. Uro pred tem bo na Kulmu na sporedu trening.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.