Šport
30 ogledov

Sobotni utrinki iz Portoroža

1/41
Žurnal24 main
V petek se je v Portorožu začel PokerNews Challenge. Poglejte si galerijo sobotnega dogajanja s t.i. "ogrevalnega turnirja" in štiri zmagovalce, ki so domov odšli z več kot tisoč evri.

S t. i. "ogrevalnim" turnirjem, se je v petek začel naš letošnji PokerNews Challenge, ki ga prirejamo v sodelovanju z največjo svetovno spletno poker sobo PokerStars in Casinojem Portorož. Po pričakovanjih je turnir s prijavnino zgolj 50 € presegel vsa naša pričakovanja, saj se je število prijav na koncu ustavilo pri številki 182, kljub odsotnosti nekaterih dobitnikov kart za turnir, pa je na njem vseeno nastopilo kar 160 tekmovalcev.

Nato smo bili več kot 7 ur priča zelo zanimivi predstavi, iz katere so na koncu najbolj zadovoljni izšli 4 igralci - Tomy Cestnik, Jure Šorc, Roberto Simionato in Miha Kraševec, ki so si na koncu razdelili zmago, vsak od njih pa je za svoj trud prejel po 1.210€ nagrade.

A pojdimo lepo po vrsti in si poglejmo, kako se je dogajanje odvijalo na sami finalni mizi.

Prvi jo je moral zapustili Rok Jarc (10. mesto – 145€), ki je prinesel na finalko enega najmanjših kupov žetonov, ki je romal v igro, potem ko je Jarc v svojih rokah zagledal {A-Diamonds}{Q-Diamonds}, njegov all-in pa je izenačil Hrvat Pivovarov, ki je obrnil {4-Spades}{4-Hearts}. Skupne karte {2-Hearts}{K-Hearts}{5-Spades}{8-Hearts}{J-Diamonds} so zgrešile oba igralca, tako da je Hrvatov par štiric na koncu zadoščal za zmago in Jarc se je moral posloviti.

Na 9. mestu je turnir končal Matjaž Tabaček, ki je pred flopom, s pozicij BB, izenačil Cestnikovo višanje na 18.000 žetonov, nato pa je na flopu {J-Clubs}{10-Hearts}{3-Diamonds} zarinil s {Q-Spades}{9-Spades}, Cestnik pa je njegovo stavo gladko izenačil s {Q-Hearts}{Q-Diamonds}. Preostali skupni karta sta zgrešili oba igralca in tudi Tabaček se je moral posloviti, za svoj trud pa je bil nagrajen z 210€ nagrade.

V nekaj minutah sta se nato eden za drugim poslovila Jakob Stres (8. mesto – 290€) ter Zvezdan Simič (7. mesto – 375€). Za slednjega je bil usoden Italijan Roberto Simionato, ki je s {Q-Spades}{Q-Hearts} izenačil Simičev all-in, ko je ta v rokah držal {A-Clubs}{4-Hearts}. Simiču skupne karte niso bile naklonjene in tako njegov as ni našel partnerja, kar je na koncu zadoščalo le za osvojeno 7. mesto.

V vojni med Kraševcem in Kofolom, je krajšo na koncu potegnil slednji, ki je v svoji zadnji igri svoje žetone porinil v igro z {2-Spades}{2-Diamonds}, njegovemu zgledu pa je sledil Kraševec, ki pa je v rokah držal {A-Spades}{A-Hearts}. Gregorju para dvojk do konca ni uspelo nadgraditi in Kraševčev par asov je zdržal, kar je za nasprotnika pomenilo izpad (6. mesto – 465€).

Zadnji preostali Hrvat na turnirju – Dario Pivovarov, je turnir končal na 5. mestu (555€), potem ko se je z {A-Clubs}{5-Hearts}, zaletel v takrat zelo vročega Jureta Šorca, ki je držal v rokah {K-Spades}{K-Clubs}. Skupne karte {7-Diamonds}{J-Clubs}{7-Hearts}{7-Spades}{5-Spades} so le še potrdile Šorcevo zmago in tudi Hrvat se je lahko le še podal po svojo težko prigarano nagrado.

Preostali 4 igralci so nato potrebovali le nekaj minut, da so sklenili dogovor, po katerem so si enakomerno razdelili ves preostali nagradni sklad, kar je pomenilo, da je vsak od njih v žep pospravil po 1.210€, turnirja pa je bilo konec!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.