Šport
15 ogledov

Söderling edini, ki je premagal Rafo

1/18
Žurnal24 main
Robin Söderling je v prvem polfinalu v petih nizih premagal Tomaša Berdycha ter se tako uvrstil v svoj drugi zaporedni finale Roland Garrosa. V drugem polfinalu je Nadal deklasiral Melzerja.
V finalu ženskih dvojic je Katarina Srebotnik ostala brez drugega naslova. Preverite tukaj.

V prvem nizu je bolje začel Robin Söderling, ki je z edinim brejkom tudi dobil prvi niz s 6:3, v drugem je z dobro igro nadaljeval le prvih nekaj iger, nato pa dopustil Berdychu, da mu odzvame igro in si priigra izenačenje (6:3). V tretjem nizu je Berdych znova odvzel servis Švedu, a mu je ta hitro vrnil. Čehu je uspel novi brejk v 11. igri, ki mu je prinesel vodstvo v nizih z 2:1. V četrtem nizu se je znova prebudil peti nosilec Söderling, ki je pri vodstvu s 3:2 na servis Čeha dosegel brejk, ki mu je kasneje tudi prinesel izenačenje na 2:2 (6:3). V petem nizu je odlično začel Söderling, ki je Čehu takoj odvzel servis brez izgubljene točke. A to mu kaj prida ni pomagalo, saj je že v naslednji igri z nekaj nevsiljenimi napakami podaril igro Berdychu. Nov brejk je Švedu uspel v sedmi igri. Zmago je potrdil še v zadnji igri, ko je vidno utrujeni Čeh serviral za znižanje rezultata na 4:5. Dvoboj je trajal tri ure in pol.

 

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov. Tukaj!

Takoj po dvoboju je Söderling zadovoljno razlagal: ''Tomas je igral zelo dobro, težko je bilo igrati, ker so njegovi udarci bili zelo močni in ravni. Zares sem se moral potruditi za današnjo zmago. Težko je bilo loviti rezultat, še posebej ker sem imel nekaj smole v tretjem nizu. Vsakič, ko sem imel žogico za brejk, je Tomaš odserviral odlično. Bil sem bitko z njegovim servisom.''

Šved pred turnirjem o finalu ni razmišljal, v finalu pa si je v šali zaželel Nadala. ''Neverjetno! Ko sem prišel sem, sem razmišljal le o prvem kolu, sedaj, po dveh tednih, pa sem znova v finalu. V finalu si želim Rafaela, ne, ne.''

V drugem polfinalu je Rafael Nadal brez večjih težav v treh nizih premagal Avstrijca Jürgna Melzerja (6:2, 6:3, 7:6). V prvem nizu je Španec Avstrijcu dvakrat odvzel servis, v drugem mu je zadoščal en brejk, v tretjem pa je slavil v podaljšani igri (8:6). A lahko bi že prej. Pri rezultatu 5:4 je namreč serviral za zmago in uvrstitev v finale, svoj začetni udarec pa je izgubil brez dobljene točke in z dvojno napako. Naposled je Nadalu le uspelo, izkoristil pa je tretjo zaključno žogico.

''Bilo je zelo, zelo vroče, težje igrati, a vseeno, žogice so se odbijale višje, kar ustreza moji igri. Ob koncu dvoboja sem postal nekoliko živčen. To se sicer ne bi smelo zgoditi, saj sem igral zelo dobro, a pomembno je le, da sem slavil,'' je takoj po dvoboju dejal Španec, ki je pred dnevi praznoval svoj 24. rojstni dan.

 

Nadal je uspešno nadaljeval svoj pohod v finale, kjer ga čaka Söderling, edini mož, ki ga je kdajkoli premagal na igriščih Roland Garrosa. Zgodilo se je lani v osmini finala. Španec, za katerega je to že peta uvrstitev v finale odprtega prvenstva Francije, na poti do finala še ni izgubil niza, tokrat je bilo tesno v tretjem nizu, ki ga je drugi nosilec dobil šele po podaljšani igri (8:6). 24-letnik je zagotovo željan maščevanja za lanskoletni poraz. Mu bo v nedeljo uspelo? Do sedaj finalov Roland Garrosa ni izgubljal.

 

OP Francije, Roland Garros, polfinale (M):

R. Söderling (ŠVE, 5) : T. Berdych (ČEŠ, 15)  6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3

Rafael Nadal (ŠPA, 2) : Jürgen Melzer (AVT, 22) 6:2, 6:3, 7:6 (6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.