Šport
18 ogledov

Söderling maščeval Kavčiča

Robin Söderling Bastad Reuters
Šved Robin Söderling je v polfinalu domačega turnirja v Bastadu ponižal Čeha Tomaša Berdycha (6:1, 6:0), ki je v četrtfinalu gladko odpravil slovenskega teniškega igralca Blaža Kavčiča.

Dvoboj med domačinom in Čehom je trajal 70 minut, Berdych pa je osvojil le eno igro. Söderling je dobil kar pet od šestih servisnih iger Čeha, ki je imel 57-odstotni prvi servis. Še hitreje, čeprav z več izgubljenimi igrami, se je v finale prebil Španec David Ferrer, ki je s 6:1 in 6:3 v 64 minutah domov poslal rojaka Nicolasa Almagra. Gledalci v švedskem Bastadu bodo v finalu gledali dvoboj med trenutno petim (Söderling) in šestim (Ferrer) igralcem sveta. Vsekakor pa omenjena igralca poleg Rafaela Nadala sodita med boljše peščene igralce na svetu.

Ferrero in Andujar za Stuttgarsko krono

Španca Juan Carlos Ferrero in Pablo Andujar bosta zaigrala v nedeljskem finalu teniškega turnirja ATP v Stuttgartu z nagradnim skladom 450.000 evrov. Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Ferrero je v polfinalu ugnal (3:6, 6:4, 6:4) argentinskega kvalifikanta Federica del Bonisa, Andujar pa je bil s 6:4, 3:6 in 6:4 boljši od Poljaka Lukasza Kubota.

ATP Bastad, polfinale, pesek:

Robin Söderling (Šve) : Tomas Berdych (Češ) 6:1, 6:0

David Ferrer (Špa) : Nicolas Almagro (Špa) 6:1, 6:3

ATP Stuttgart, polfinale, pesek:

Juan Carlos Ferrro (Špa) : Federico del Bonis (Arg) 3:6, 6:4, 6:4

Pablo Andujar (Špa) : Lukasz Kubot (pol) 6:4, 3:6, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.