Šport
14 ogledov

Soderling: Osvojil bom Pariz!

Robin Söderling je opogumljen po dveh izjemnih zmagah. Žurnal24 main
Potem ko je pometel z branilcem naslova Rafaelom Nadalom, se je poigral še z Nikolajem Davidenkom. "Osvojil bom Pariz," napoveduje samozavestni Šved Robin Söderling.

Pred nekaj tedni je v tretjem kolu mastersa v Rimu prvi igralec sveta Rafael Nadal potreboval 13 iger, da si je priboril napredovanje v četrtfinale turnirja, ki ga je kasneje tudi osvojil. Njegov nasprotnik, ki je osvojil vsega eno igro, je bil Šved Robin Söderling. "To je bil najbrž moj najboljši dvoboj v karieri. Prav lahko bi se zgodilo, da bi se vse obrnilo v njegovo korist," je po svoji tretji zmagi nad Švedom dejal Nadal, ki bo moral na četrto še počakati.

 
 

Hvala, da Nadalu nisi dovolil, da preseže moj rekord.

Björn Borg

 
Kar se je v Rimu zdelo nemogoče, se je namreč v Parizu pokazalo kot povsem realno. Tokrat je imel najboljši dvoboj kariere Šved, ki je v osmini finala domov poslal večkratnega zmagovalca OP Francije. "To je velik dan, a prepričan sem, da bodo naslednji še večji," je po odmevni zmagi dejal Söderling, ki je Špancu tako preprečil, da bi na lestvici zmagovalcev Roland Garrosa prehitel Björna Borga , ki mu je ob zmagi poslal sms-sporočilo. "Hvala, da Nadalu nisi dovolil, da preseže moj rekord," je o vsebini dejal Söderling, ki je v četrtfinalu v igri mačke z mišjo domov poslal še 10. nosilca Nikolaja Davidenka.

Samozavesten po dveh odmevnih zmagah zdaj Šved trdi, da njegovih nastopov na Roland Garrosu še ni konec. "Osvojil bom Pariz," pred prvim polfinalnim nastopom na turnirjih za grand slam – njegov nasprotnik bo v petek 12. nosilec Čilenec Fernando Gonzalec – napoveduje Söderling. "Pred štirimi leti bi rekel, da nikoli ne bom igral v polfinalu OP Francije. A z vsakim letom bolje igram na peščeni podlagi."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.