Šport
6 ogledov

Söderling osvojil Pariz-Bercy

Robin Söderling, Gael Monfils
1/10
Žurnal24 main
Švedski teniški igralec Robin Söderling je zmagovalec teniškega mastersa Bercy v Parizu. V finalu je po dveh nizih igre premagal Gaëla Monfilsa.

Peti s svetovne jakostne lestvice ATP je v finalu gladko s 6:1 in 7:6 (1) ugnal Francoza Gaëla Monfilsa, za svoj prvi uspeh na turnirju serije masters pa je Šved v žep pospravil 450.000 evrov.

Četrti nosilec 2,75 milijona evrov vrednega turnirja je tokrat že tretjič v treh medsebojnih dvobojih ugnal Monfilsa, skupno pa se je 26-letni Šved veselil že šeste posamične turnirske zmage.

"Vem, da je težko izgubiti dva zaporedna finala v enem mestu, ampak Monfils je ta teden igral odličen tenis," je po zmagi dejal Söderling, ki je v pariškem finalu Roland Garrosa klonil leta 2009 in 2010. "Prav tako je Gael v tem tednu ugnal tudi Rogerja Federerja, to pa tudi vemo, kako težko je," Šved ni skoparil s pohvalami nasprotnika. Tokrat mu je do zmage pomagal predvsem odličen začetni udarec, v odločilni podaljšani igri pa zadržal potrebno psihično stabilnost.

"Ta teden je bil naporen in poln različnih občutkov. Veliko sem se naučil. Igral sem na robu svojih zmogljivosti in razočaran sem, da sem bil tako blizu in v finalu izgubil tako zlahka. Ampak v tretje gre rado, upam, da bom prihodnje leto spet v finalu," pa je po dvoboju dejal Monfils.

Masters Pariz-Bercy, finale:

Robin Söderling (ŠVE, 4) : Gaël Monfils (FRA, 12) 6:1, 7:6 (1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.