Šport
26 ogledov

Söderling še vedno v igri

Murray je v 14. dvoboju proti Federerju izgubil šele šestič. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V uvodnem dvoboju 2. kola zaključnega teniškega turnirja v Londonu je Roger Federer s 6:4 in 6:2 premagal domačina Andyja Murrayja. Söderling je dvakrat s 7:5 ugnal Ferrerja.

Švicar Roger Federer je po gladki zmagi nad Špancem Davidom Ferrerjem v 1. kolu enako gladko odpravil še Andyja Murrayja, ki pred glasnimi domačimi navijači v Londonu ni bil kos 16-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam.

Drugi nosilec zaključnega turnirja, ki ga gosti London, je slavil zmago v dveh nizih s 6:4 in 6:2. Švicar, ki je za zmago potreboval uro in 17 minut, je bil za petega nosilca nerešljiva uganka na mreži, kjer je dosegel kar 14 točk. Za povrh vsega Škotu ni dopustil niti ene priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je sam izkoristil tri priložnosti od osmih. Švicar je naredil malo nevsiljenih napak, le 10, nervozni Murray pa kar 26.

Kljub porazu ima Škot še nekaj možnosti za preboj v polfinale, ki si ga je Švicar praktično že zagotovil. Murray mora zdaj nujno premagati Ferrerja v svojem zadnjem dvoboju v četrtek, če se želi prebiti naprej.

Söderling se je namučil
Četrti nosilec Šved Robin Söderling se je moral močno namučiti, da je ugnal Davida Ferrerja, ki je po uri in 41 minutah klonil s 7:5 in 7:5. Šved je v drugem nizu vodil že s 5:2 in imel pri 5:3 na svoj servis zaključno žogico, ki pa je ni izkoristil. Še več, borbeni Španec mu je sploh prvič v dvoboju uspel odvzeti servis. Odločitev je padla v 12 igri drugega niza, ko je Ferrer pokazal nekaj več nezanesljivosti in zmago prepustil Söderlingu, ki je naredil kar 43 nevsiljenih napak, a te popravljal z asi, ki se jih je nabralo 12.

ATP World Tour Finals, 2. kolo:

Skupina B:

Federer (Švi/2) : Murray (VB/5) 6:4, 6:2

Danes:
Söderling (Šve/4) : Ferrer (Špa/7) 7:5, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.