Šport
29 ogledov

Sodil bo (po mnenju Terryja) lopov

Terry in Stark sta se nazadnje sporekla marca na tekmi z Interjem. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Angleški nogometaši, pa tudi njihovi mediji, imajo novo težavo. Potem ko so zgladili notranja trenja, jim zdaj ni všeč sodnik za tekmo s Slovenijo. Wolfganga Starka je John Terry lani označil za lopova.
Krovna zveza Fifa pravi, da je na tem SP zelo zadovoljna s sojenjem.

Angleški mediji so ostro napadli Mednarodno nogometno zvezo (Fifa), ki je za sredin odločilni dvoboj skupine C na svetovnem prvenstvu med Anglijo in Slovenijo v sredo v Port Elizabethu določila nemškega sodnika Wolfganga Starka. Branilec angleške reprezentance John Terry pa je celo dejal, da gre za sodnika, ki si ne zasluži spoštovanja. Bojijo se, da bi bil lahko radodaren s kartoni, kar njihovi grobi igri ne ustreza najbolj. Poleg tega se na Otoku sprašujejo še, kako je mogoče, da bo lahko dvoboj sodil Nemec, še posebej, ker se lahko v osmini finala srečata prav Anglija in Nemčija.

Michael Carrick bo nared za tekmo proti Sloveniji, saj je ta torek že normalno treniral. Sam pravi, da je poškodba gležnja preteklost. Medtem pa branilca Ledleyja Kinga tudi danes ni bilo na treningu.

"Za Starka se ve, da zelo rad kaže rumene in rdeče kartone. Ob tem pa lahko nenamerno pomaga svojim rojakom, če bo kaznoval katerega od angleških igralcev," je izjavil znani angleški sodnik Graham Poll. Suspenz zaradi rumenih kartonov se namreč obeta Stevenu Gerrardu in Jamesu Milnerju, Stark pa bi se po mnenju Angležev lahko spravil tudi na Terryja, ki ga je – po lanskem polfinalu Lige prvakov med Chelseajem in Barcelono – javno označil za lopova.

Za Starka se ve, da zelo rad kaže rumene in rdeče kartone.
Graham Poll

Tabloid The Sun dodaja, da je Stark v polfinalu SP U-20 pred tremi leti med Argentino in Čilom slednjim razdelil kar dva rdeča in sedem rumenih kartonov in da je bilo njegovo sojenje na tisti tekmi naravnost sramotno. Sicer pa je Stark do zdaj trikrat sodil angleški reprezentanci, ki je prav vse tri dvoboje tudi dobila: leta 2004 je z 2:1 premagala Slovaško, leta 2006 pa s 4:0 Severno Irsko in Grčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.