Šport
5119 ogledov

Sodnik ni želel preveriti odtisa, kar je sledilo, je šokiralo vse

ymer Print Screen
Švedski tenisač si je privoščil nezaslišan izpad na obračunu drugega kroga turnirja serije 250 v Lyonu.

Šveda Mikaela Ymerja je doletela diskvalifikacija na peščenem turnirju v Lyonu, potem ko je po izgubljeni servisni igri v ključnem delu prvega niza z loparjem pričel udrihati po sodniškem stolu.

Udarci so bili tako močni, da je od njegovega loparja ostalo bore malo.

Ymer je v 11. igri prvega niza serviral za vodstvo s 6:5, ko je njegov nasprotnik Arthur Fils pri izenačenju na 30:30 zadel stransko črto in si s pomočjo nerodnega odboja žogice priigral brejk priložnost.

Ymer je bil prepričan, da je žoga končala izven igrišča, zato je od glavnega sodnika zahteval preverbo odtisa, česar pa delivec pravice ni bil pripravljen storiti.

To je botrovalo burni razpravi, med katero je Ymer dejal: "Pokaži mi odtis. Če si videl, da je žoga pristala na črti, potem mi prosim pokaži odtis. Še nikoli nisem videl, da sodnik ne bi želel preveriti odtisa. To se ne dogaja."

Ymer | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na koncu je obveljala volja sodnika, razburjeni Ymer pa je v nadaljevanju izgubil svoj začetni udarec. Šved je svoj gnev stresel nad sodniškim stolom, s čimer si je prislužil diskvalifikacijo, naknadno pa bo za incident kaznovan tudi s strani Združenja teniških profesionalcev (ATP).

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:59 25.maj 2023.

    Upravičena kazen! Če vam rata ustaviti sliko v trenutku ko se žogica dotakne tal, se lepo vidi, da je padla točno na črto.

  • SlavkoKrizman 18:59 25.maj 2023.

    sodnik, ki ne želi preveriti dejstva ni sodnik ampak je plačanec