Šport
18 ogledov

Sodnik nima strahu

Ravšan Irmatov bo delil pravico na prvi tekmi svetovnega prvenstva. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Uzbekistanski sodnik Ravšan Irmatov, ki bo sodil prvo tekmo svetovnega prvenstva med Južnoafriško republiko in Mehiko, nima prav nobene treme. "Nimam nobene treme, poln sem samozavesti."

Potem ko je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) izbrala sodnike za prvih 16 tekem bližnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki, je čast prvega dvoboja med JAR in Mehiko pripadla najboljšemu azijskemu sodniku, Uzbekistancu Ravšanu Irmatovu. Slednji pravi, da kljub pomembnosti uvodnega obračuna mundiala 11. junija nima prav nobene treme.

Irmatovu, ki je zadnji dve leti tudi uradno najboljši azijski sodnik, bosta na tekmi med domačini in Mehičani v petek v Johannesburgu pomagala rojak Rafael Iljašov in Kirgizijec Bahadir Kočkarov, četrti sodnik bo Malezijec Subkhiddin Mohd Salleh.

"Nimam nobene treme, poln sem samozavesti. K vsaki tekmi pristopim na enak način, tako bo tudi tokrat. Ne delam razlik med tekmami, pa naj gre za tekme svetovnega prvenstva do 17 let, do 20 let ali pa svetovnega prvenstva za veterane," je dejal Irmatov, ki je mednarodno kariero začel leta 2003, pred dvema letoma pa je sodil finale klubskega svetovnega prvenstva med Manchester Unitedom in Ligo de Quito.

"V Afriki pričakujem sijajno vzdušje, poln stadion in veliko hrupa. Veselim se tekme," je še dejal 32-letni uzbekistanski sodnik, ki je lani v Nigeriji sodil finale svetovnega prvenstva U-17.

Tekmo predtekmovalne skupine C SlovenijaAlžirija bo 13. junija v Polokwaneju sodila čilska sodniška trojka Pablo Pozo, Patricio Basualto in Francisco Mondria. Četrti sodnik bo Novozelandec Peter O'Leary.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.