Šport
6 ogledov

Sodnik "podal" za nov poraz zmajev: v zadnji sekundi!

Medveščak Zagreb Tilia Olimpija EBEL ice fever zagreb kuhn zanoški Dalibor Urukalović/PIXSELL
Telemach Olimpija tudi v petem poskusu iskanja prvih točk v novi sezoni lige Ebel ni bila uspešna. KAC je z zvrhano mero sreče slavil v zadnji sekundi rednega dela (4:3).

Tudi oslabljeni KAC je Telemach Olimpijo, ki je na drugi zaporedni tekmi v dvorani Tivoli lovila svoji prvi točki nove sezone, nadigral v prvi tretjini. Obračun bi se sicer kmalu začel sanjsko za zmaje – ti bi lahko tako kot na zadnji tekmi z Red Bull Salzburgom povedli že v prvi minuti, a je Judd Blackwater zapravil lepo priložnost.

Veliko bolj neusmiljen je bil na drugi strani Thomas Koch, ki je po izgubljeni ploščici prodrl po levi in s strelom na bližnjo vratnico presenetil Jerryja Kuhna za zgodnje vodstvo. Zmaji so v prvi tretjini pretili le redko in zbrali vsega pet strelov.

Izenačenje trajalo le minuto

Drugo tretjino je Olimpija začela bolje in Fabiana Weinhandla po nekaj obetavnih napadih uspela ugnati v 25. minuti. Nick Ross je z modre črte podal čez napadalno tretjino pred vrata Celovčanov, kjer je ploščico osamljen pričakal Jeff Ulmer in jo preusmeril pod prečko za izenačenje.

A porozna obramba zeleno-belih je brez prejetega zadetka uspela zdržati le dobro minuto. Vratar Kuhn strela Manuela Geierja ni uspel zadržati, ob številnih neodločnih branilcih pa je plošček v prazno mrežo pospravil Patrick Berr. Tivolske tribune je kmalu pričakal nov posladek v obliki premiernega članskega zadetka Jureta Sotlarja po izvrstni akciji četrtega napada.

Četrti in tretji napad zrežirala preobrat

Sotlar je ob vratnici KAC pričakal izjemno podajo Žige Pešuta, ki se je mojstrsko obrnil in med nogami branilcev našel soigralca za novo izenačenje v 30. minuti. Preobrat je že tri minute kasneje zaokrožil Ken Ograjenšek, potem ko je po novi izvrstni akciji Gregorja Koblarja in Mihe Verliča z neposredne bližine zadel za 3:2. 

Ves trud iz druge tretjine so zmaji zapravili že po dobri minuti zadnje, ko je v enem prvih napadov po obrambi Kuhna odbito ploščico znova prelahko v mrežo pospravil John Lammers. Grob nalet in udarec v zatilje Michaela Siklenke so sodniki dobrih deset minut pred koncem sicer kaznovali z dvominutno kaznijo, ki pa ji je takoj sledila še izključitev Koblarja, po kateri se je v Tivoliju vsul plaz žvižgov.

Šokantni zaključek

Domači so imeli do zadnjih sekund rednega dela tudi igralca več na ledu, toda neuspešno iskali zmagoviti gol. Ko se je zdelo, da bodo zmaji le uspeli osvojiti prvo točko sezone, pa je Manuel Geier dobesedno v zadnji sekundi zadel za zmago.

Damjan Dervarič je izbijal ploščico izza svojega gola, a zadel le enega izmed sodnikov, ki je na ta način "podal" Geierju pred vrata, kjer slednji ni grešil in še zadnjič v večeru premagal Kuhna. Gledalci so izžvižgali sodniško trojko, a zaman – gol so priznali, zeleno-beli pa so led še petič zapored zapustili sklonjenih glav. 

Liga Ebel, 7. kolo:

Telemach Olimpija : KAC Celovec 3:4 (0:1, 3:1, 0:2)
Ulmer (25), Sotlar (30), Ograjenšek (33); Koch (5), Berr (26), Lammers (42), Geier (60)

Orli Znojmo : VSV Beljak 5:3 (2:0, 3:0, 0:3)
Vienna Capitals : Innsbruck 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Graz 99ers : Bolzano 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)
Red Bull Salzburg : Sapa Fehervar 2:3* (0:0, 1:0, 1:2, 0:1)
Dornbirn : Black Wings Linz 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.