Šport
259 ogledov

Sodniki na Touru izgubili kompas

Romain Bardet EPA
Nova odločitev v primeru Rigoberta Urana in Georga Bennetta.

Sodniška komisija na kolesarski dirki po Franciji je po četrtkovi etapi izrekla novi kazni, ki sta razburili karavano. Zaradi nedovoljenega jemanja okrepčil v zadnjih kilometrih je s časovnim pribitkom kaznovala Kolumbijca Rigoberta Urana in Novozelandca Georga Bennetta, Francozu Romainu Bardetu je pogledala skozi prste. Kazen je zdaj razveljavila.

chris froome Dirka po Franciji Šport Bardet najmočnejši v Pirenejih, Froome ni več rumen

Devet dni po izključitvi Slovaka Petra Sagana, ki se je zapletel v incident z Britancem Markom Cavendishem, je sodniška komisija izrekla novi kazni. V 12. etapi so v zaključnih kilometrih okrepčila dobili Uran, Bennett in zmagovalec etape Bardet, toda 20-sekundna pribitka v skupnem seštevku sta prejela le Kolumbijec in Novozelandec, čeprav je na videoposnetkih jasno videti, da je tudi Francoz kršil pravila.

Po objavah na socialnih omrežjih in ogorčenju kolesarskih navdušencev, so si 'odločevalci' premislili, 20-sekundna kazen za Kolumbijva in Novozelandca pa je bila umaknjena. Uci je sicer pred tem zagotavljala, da časovnega pribitka ne bo izničila. Krovna kolesarska zveza je kasneje obrazložila, da se je zaradi specifičnih okoliščin pred začetkom zadnjega vzpona sodniška komisija umakniti kazen, poroča cyclingnews.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.