Šport
11 ogledov

"Sodniki nedorasli ligi"

Andrej Hebar bo jeseniški dres zamenjal za ljubljanskega. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Nocoj ob 19. uri bo v dvorani Tivoli na sporedu četrta tekma finala DP. Olimpija bi z zmago v seriji povedla s 3:1 in bila le še korak stran od 12. naslova državnega prvaka. Andrej Hebar dvomi o sodnikih.
Na dozdajšnjih treh tekmah finala so več časa na klopi za kaznovane igralce preživeli Jeseničani. Skupno so si železarji nabrali za 56 minut sedenja, Ljubljančani pa le 44. Razlika je v veliki meri posledica desetminutne izključitve Andreja Hebarja na zadnji tekmi. Jeseničan si je kazen igre prislužil z naletom na prodirajočega Mateja Hočevarja.

Ob porazu bi Gorenjcem voda že pošteno tekla v grlo, saj bi morali za osvojitev prvenstva zmagati tri tekme v nizu. Andrej Hebar pravi, da se s soigralci iz Ljubljane tokrat ne mislijo vrniti sklonjenih glav: “Zmago krvavo potrebujemo. Treba bo garati, da nam bo uspelo, vendar nas čaka težko delo. Ključ do uspeha je disciplinirana igra s čim manj izključitvami, upam pa tudi na pošteno sojenje. V zadnjih srečanjih sodniki namreč niso bili na ravni tekmovanja,” se ob merilo obregne igralec rdečih in doda, da težav s poškodbami v ekipi nimajo. Na večerni tekmi bo manjkal le Mitja Robar, ki je zaradi poškodbe ramena odsoten že celoten potek finala državnega prvenstva.

Po težavnem začetku finala zaradi birokratskega zapleta je pri zeleno-belih druga zmaga dokončno prinesla mir v slačilnico. Na zadnjem treningu pred današnjo tekmo so se zbrali vsi igralci, težav s poškodbami ni. “Zadnja tekma je bila za nas psihološka prelomnica. Jeseničani so na vsak način hoteli zmagati, nam pa jim je to uspelo preprečiti. Zvečer nas oboje čaka težka tekma,” pred večernim obračunom pravi napadalec zmajev Egon Murič, ki se je v letošnjem finalu dvakrat vpisal med strelce Olimpije.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.