Šport
8 ogledov

Sodniki odločali dvakrat

Philadelphia Flyers
1/9
Reuters
Hokejisti Philadelphie po zmagi s 4:3 nad Chicagom ohranjajo upe na osvojitev Stanleyjevega pokala. Flyersi so v velikem finalu lige NHL znižali izid v zmagah na 1:2.
Švedski hokejski veteran Nicklas Lidström, ki je že razmišljal o tem, da bi postavil hokejsko palico v kot, bo tudi prihodnjo sezono igral za moštvo lige NHL Detroit Red Wings. Z Rdečimi krili, s katerimi igra že 18 sezon, je sklenil novo enoletno pogodbo v višini 6,2 milijona dolarjev.

V severnoameriški hokejski ligi NHL potekajo zaključni boji končnice prvenstva. Po dveh porazih so hokejisti Philadelphia Flyers v sredo zvečer po lokalnem času v tretji tekmi velikega finala doma premagali Chicago Blackhawks s 4:3 po podaljšku. Chicago tako vodi v seriji le še z 2:1.

Za veselje navijačev Philadelphie, več kot 20.000 se jih je zbralo v nabito polni ledeni dvorani Wachovia Center, je poskrbel Claude Giroux z odločilnim zadetkom v šesti minuti podaljška, ko je preusmeril plošček po podaji Matta Carla, ter ukanil vratarja Chicaga Anttija Niemija. Le 57 sekund pred tem so bili za zmago prekratki hokejisti Chicaga. Simon Gagne je že mislil, da je zatresel mrežo domačih, vendar pa so sodniki po ogledu videoposnetka odločili, da plošček ni šel čez golovo črto.

"Šlo je za vprašanje življenja ali smrti. Nocoj smo si res želeli zmagati, celotna ekipa pa je dokazala, da zmore," je po tekmi dejal Giroux, ki je pohvalil igro sotekmovalcev. Letalci so tako prekinili niz sedmih zmag Chicaga, ki je prav tako zmagal na zadnjih sedmih tekmah v gosteh.

"Nadarjen fant, ni kaj drugega reči. Cel dan se je smehljal, prišel v dvorano in sijajno igral," je trener Letalcev Peter Laviolette pohvalil 22-letnega napadalca Girouxja, ki je v končnici že devetkrat zabil gol. Giroux je v podaljšku sprožil edini strel proti vratom Chicaga.

Letalci so povedli v 15. minuti ob številčni premoči, ko je zadel Danny Briere. V tretji minuti druge tretjine je izenačil Duncan Keith, domače moštvo je do prednosti znova prišlo sedem minut pozneje, ko je Niemija ukanil Scott Hartnell. Pred koncem druge tretjine je izenačil Brent Sopel. Chicago je prek Patricka Kana povedel na začetku zadnje tretjine, le 20 sekund pozneje pa je izenačil Ville Leino in priboril Letalcem podaljšek.

Naslednja tekma bo v petek po lokalnem času, v soboto ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem, znova v Philadelphii.

Liga NHL, finale, tretja tekma:

Philadelphia Flyers : Chicago Blackhawks 4:3 (podaljšek) /1:2/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.