Šport
3 ogledov

Sodržnik: Najprimernejši je Bradley

sodrznik_main_fevzer Žurnal24 main
Vršilcu dolžnosti predsednika Hokejske zveze Slovenije Janezu Sodržniku in njegovim sodelavcem zaradi nesklepčnosti ni uspelo izbrati novega selektorja. Prvi kandidat je očitno Bradley.
 

Preberite še ...

Novi strateg Olimpije je Edmonds
Sator: Uvažati le kakovost
Druga plat: Anže Kopitar

Na sejo so  prišli le štirje od devetih članov predsedstva, kar je pomenilo, da to ni bilo sklepčno. Vršilec dolžnosti predsednika HZS Janez Sodržnik je dejal, da bodo naslednjo sejo poskušali sklicati v roku enega tedna, novega predsednika zveze pa naj bi našli v dveh mesecih. Kandidati so Ted Sator, Doug Bradley in Kevin Gaudet.


Matjaž Kopitar je rise zavrnil zaradi dela v LA-ju. © Saša Despot

 
Kako je potekala današnja seja?
Žal nismo bili sklepčni in tako ni bil sprejet noben sklep. Na žalost so poleg mene prišli na sejo le trije od devetih članov. Navzoči smo lahko le izmenjali mnenja. Podal sem potek razgovorov za novega selektorja državne reprezentance. Če bi bila seja sklepčna, bi za selektorja predlagal trenerja Acronija Jesenic Douga Bradleyja. Po mojem mnenju je najprimernejši kandidat. Pozna razmere v slovenskem hokeju, je zelo uspešen, pod njegovo taktirko pa tudi trenira največ reprezentantov. Podporo pri pogovorih nam je dal tudi njegov klub, to pa nas tudi zelo veseli. Na sami seji se je pojavil še predlog, da bi selektor lahko postal tudi trener ekipe Vienna Capitals Kevin Gaudet. Dogovorili smo se, da bomo tudi z njim opravili pogovor. Vsa reč se lahko zdaj zasuče tudi v to smer. Že jutri pa bomo dobili vodstva preostalih reprezentanc, saj ima na primer izbrana vrsta do 20 let že decembra svetovno prvenstvo. V roku enega tedna bom poskušal zagotoviti tudi sklepčnost redne seje. Poklical bom vse ostale člane predsedstva in uskladil termin, ki bo omogočil prisotnost večine članov.

 
 

Postavili smo nekatera izhodišča, prvi izbor pa je bil Matjaž Kopitar.

Janez Sodržnik

 
So v igri za selektorja še kakšna imena?
Lahko vam natančno povem, kako je potekala izbira kandidatov za selektorja. Na prejšnji seji sem dobil pooblastilo predsedstva, da lahko opravim pogovore. Postavili smo nekatera izhodišča, prvi izbor pa je bil Matjaž Kopitar. Ta je po nekaj dneh razmisleka zavrnil selektorski stolček. Zahvalil se je za izkazano čast, a ima preveč obveznosti v Los Angelesu. Po njegovi zavrnitvi sem se pogovarjal z gospodom Tedom Satorjem, ki je izrecno povedal, da se o možnosti ponovnega prevzema Slovenije pogovarja le zato, ker me ceni. S HZS in nekdanjim predsednikom ima namreč slabe izkušnje. Prepričan je, da je bil izigran. Opravila sva zelo korekten pogovor in pokazal je pripravljenost, da bi vodil slovensko reprezentanco, vendar pa je postavil ostrejše pogoje kot pred dvema letoma. V tem trenutku bi jih zveza zaradi težkih finančnih razmer težko sprejela. Kot tretji kandidat se je nato izoblikoval gospod Bradley.

HZS ima veliko finančno luknjo. © BOBO

 
Kdaj bo znan novi predsednik zveze?
Tudi o tem smo se pogovarjali. Sam sem zelo kritičen do tistih, ki ne hodijo na seje. Če bi se vse odvijalo po mojih željah, bi imeli skupščino že julija. Takrat je predsedstvo to zavrnilo. Zdaj bom vztrajal, da na naslednji seji sprejmemo datum nove skupščine. Ta bi morala biti v naslednjih dveh mesecih. Izbrati moramo novo vodstvo, sprejeti programe, tudi finančnega, opraviti revizijo in tako naprej. Dejstvo je, da je treba temeljito prevetriti zasedbo predsedstva, predvsem pa se trudim, da bi našli predsednika, ki bi lahko priskrbel dodatna finančna sredstva.

Pa nameravate kandidirati za funkcijo predsednika?
Odkrito moram priznati, da si v takšnih razmerah ne bi upal prevzeti zveze. Težko bi kaj rekel. Zavedam se odgovornosti, ki jo ta funkcija prinaša. Imamo kar veliko finančno luknjo in brez pogovorov z morebitnimi pokrovitelji bi zelo težko prevzel mesto predsednika.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.