Šport
12 ogledov

Sodržnik namesto Mihevca

Damjan Mihevc naj bi konec marca končno dobil svojega naslednika. Žurnal24 main
Hokejska zveza Slovenije je po odstopu Damjana Mihevca že dobila namestnika predsednika. Začasno bo odgovorno funkcijo prevzel podpredsednik HZS Janez Sodržnik.

V petek, 23. maja, je bil s sklepom predsedstva za namestnika predsednika Hokejske zveze Slovenije izbran podpredsednik HZS Janez Sodržnik, ki bo zastopal zvezo do izredne skupščine, je v današnjem sporočilu za javnost zapisala HZS. Namestnik predsednika je bil izbran na 52. dopisnem zasedanju predsedstva, ki se je končalo v petek, 23. maja. Tako je od petka dalje – zaradi odstopa predsednika Damjana Mihevca  – HZS dobila namestnika predsednika, ki bo do izredne skupščine vodil tekoče posle. Na tej skupščini bodo razpravljali o nastalem položaju in izvolili vršilca dolžnosti predsednika do konca tega mandata (torej za dobo dveh let) ali pa novega predsednika.

Z namestnikom predsednika bo HZS lahko normalno poslovala, opravila redno revizijo, ki je po zakonu potrebna in se je začela v začetku maja, ter pripravila vse potrebno za sklic in izpeljavo izredne skupščine. V četrtek, 29. maja, je sklicano predsedstvo HZS, na katerem bodo člani obravnavali odstop Damjana Mihevca in se dogovorili o sklicu skupščine HZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.