Šport
11 ogledov

Soglasno na trenerski stolček risov

John Harrington je bil na prvem treningu zadovoljen z odnosom risov. Žurnal24 main
Predsedstvo Hokejske zveze Slovenije (HZS) je potrdilo imenovanje Johna Harringtona. Ameriškemu strokovnjaku bosta kot pomočnika pomagala Gorazd Rekelj in Andrej Hebar.
 
 

Za zdaj sem videl le nekaj tekem, po eno Jesenic in Olimpije, igralci pa so me presenetili.

John Harrington

 
"To je velika priložnost in dobra izkušnja. Bil sem v Evropi, na pravem mestu ob pravem času. HZS je imela dovolj zaupanja, da mi je to mesto ponudila. Za zdaj sem videl le nekaj tekem, po eno Jesenic in Olimpije, igralci pa so me presenetili. Veselim se, da jih bom pred pripravami še bolje spoznal," meni John Harrington, ki pa za spoznavanje slovenskega hokeja nima več veliko časa. Priprave se namreč začnejo že 30. januarja, kvalifikacijski turnir za olimpijske igre pa bo 5. februarja. "V roke sem dobil širši spisek kandidatov. Večina jih prihaja iz obeh najboljših klubov. V naslednjih dneh jih bom podrobno spremljal, saj želim o igralcih dobiti popolnejšo sliko," je še povedal novi strateg risov.

 

Preberite še ...

Sheehy: Sekelj je navaden lažnivec
Harrington: Rad bi spet nastopil na OI

"Tujci" so neznanka
Harrington ne bo uspel videti hokejistov, ki igrajo na tujem: "Z njimi še moram stopiti v stik. Želim izvedeti, kaj pričakujejo. Upam, da bodo prišli na zbor reprezentance, tam pa bi lahko ocenil njihovo znanje." Harrington je tako že kontaktiral tudi prijatelja iz NHL-ekipe Detroit Red Wings in se želel pozanimati o Janu Muršaku, ki igra za podružnično ekipo Rdečih kril. "Žal mi še ni odgovoril. Pri vseh kandidatih sem si ogledal statistične podatke, a ti žal ne povedo vsega," razmišlja dobitnik zlate kolajne z OI leta 1980.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.