Šport
26 ogledov

Soigralec se je za Kopija odpovedal plači

ines kopitar golf turnir anže's eleven Saša Despot
Slovenskega NHL-zvezdnika Anžeta Kopitarja so si pri švedskem klubu Mora očitno res močno želeli. Hrušičan bo z bratom Gašperjem na severu Evrope nastopal do konca "lockouta" v ligi NHL, švedski mediji pa poročajo, da naj bi se za prihod Kopitarja delu svoje plače odpovedal tudi eden izmed soigralcev.

Po poročanju medijske hiše Dalarnas Tidningar naj bi se zaradi prihoda Anžeta Kopitarja k Mori delu svoje plače odpovedal 30-letni Jonas Westerling, ki je član kluba s presledki že več kot šest let.

"V zadnjih dneh smo trdo delali za to, da bi našli sredstva za financiranje Kopitarjevega prihoda, kar nam je s pomočjo starih in novih pokroviteljev uspelo," zadovoljno razlaga direktor kluba Peter Hermodsson. "Westerling je res prišel k meni v pisarno in želel pomagati pri financiranju Anžetovega prihoda."

Dobrodušni (ali le nad Kopitarjem navdušeni) Westerling se je tako odpovedal delu svoje plače, s katerim bodo financirali zavarovalnino za zvezdnika Los Angeles Kings. Moro naj bi le-to stalo kar 23 tisoč evrov na mesec. Kopitar lahko pogodbo razdre takoj po koncu "lockouta".

Ni pa le Westeling pripravljen del svojega zaslužka nameniti poplačilu Kopitarja. V enem od tamkajšnjih gostinskih lokalov so se odločili, da bodo 50 odstotkov dnevnega profita namenili klubu, da bo lažje plačal visoko zavarovalnino za velemojstra iz Hrušice.

Za novo moštvo naj bi Hrušičan prvo tekmo odigral že v soboto proti Djurgardnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.