Šport
21 ogledov

Šok: Berdych prekinil niz 17 porazov

nadal berdych op avstralije
1/14
EPA
Tomaš Berdych je prvič po letu 2006 premagal Rafaela Nadala in se uvrstil v polfinale OP Avstralije. Napredovanje si je priigral tudi Marija Šarapova, medtem ko je Andreja Klepač izgubila v konkurenc dvojic.

Češki teniški igralec Tomaš Berdych je v četrtfinalu prvega grand slama sezone, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, presenetil tretjega igralca sveta Španca Rafaela Nadala, sicer 14-kratnega zmagovalca turnirjev za veliki slam, in ga premagal s 6:2, 6:0 in 7:6 (5). 

"Definitivno sem bil pripravljen, imel sem načrt, katerega sem se držal vse tri nize. Pričakoval sem težko tekmo, pripravljen sem bil na vse. Začel sem dobro, toda ko igraš proti Rafi moraš biti pripravljen na vsako točko posebej, vse do zadnje," je po tekmi razložil Berdych. Dosegel je 46 winnerjev, odstotek prvega servisa pa je na koncu znašal 82 odstotkov. "Pripravili smo pravo taktiko. Lahko sem jo izvedel na igrišču. Zaradi tega sem še toliko bolj vesel. Odigral sem dobro tekmo. Toda gledati moram naprej. Turnir bo še dolg," je še dodal Čeh.

Sedmi nosilec se bo v polfinalu meril z Andyjem Murrayjem, ki je v drugem četrtfinalu s 6:3, 7:6 (5) in 6:3 premagal domačina Nicka Kyrgiosa"Bila je zapletena tekma v vetrovnih razmerah. Skušal sem začeti s svojo igro čim prej, ker vem, kako nevaren je Nick. Je močan pri udarcih, zato sem skušal žogico spraviti čim bolj stran od njegovega območja udarcev," je dejal Murray, Kyrgios pa je priznal, da se je danes naučil veliko: "Iz dvoboja se lahko nekaj naučim in to izboljšam. Andy je bil enostavno predober zame."

Konec za Halepovo, Šarapova suverena

V četrtfinalu prvega teniškega grand slama sezone se je od Melbourna poslovila tretja nosilka, Romunka Simona Halep. S 6:4 in 6:0 jo je premagala deseta nosilka, Rusinja Jekaterina Makarova. Napredovala je druga nosilka Rusinja Marija Šarapova, ki je bila s 6:3 in 6:2 boljša od Kanadčanke Eugenie Bouchard, sicer sedme nosilke.

Klepačeva izpadla, Srebotnikova naprej

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik v četrtfinalu ženskih dvojic na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu izgubila proti 14. nosilkama Yung-Jan Chan s Tajvana in Kitajki Jie Zhang z 1:6 in 2:6.

Klepačeva je nato izgubila tudi v konkurenci mešanih dvojic. Z domačinom Chrisom Guccionejem je izgubila proti avstralski dvojici Casey Dellacqua/John Peers s 6:3, 3:6 in 5:10.

Katarina Srebotnik je v drugem krogu mešanih dvojic skupaj z Brazilcem Marcelom Melom premagala domačo navezo Daria Gavrilova/Luke Saville s 6:3 in 6:2. Srebotnikovo in Mela v četrtfinalu čaka urugvajsko-tajvanska naveza Pablo Cuevas/Su-Wei Hsieh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.