Šport
8201 ogledov

Šok iz ZDA: Đoković pod drobnogledom nekdanjega FBI agenta

Đoković Epa
Najboljši tenisač na svetu se je znašel na seznamu svetovnih zvezdnikov, ki predstavljajo "visoko tveganje" zaradi javnega nasprotovanja cepilni strategiji v času pandemije covida-19.

Ameriško biotehnološko podjetje Moderna je najelo nekdanjega FBI agenta za izdelavo izčrpnega poročila o ravnanju svetovnih zvezdnikov, ki naj bi predstavljali "resno grožnjo" zaradi svojih stališč do cepljenja zoper covid-19, poroča New York Post. 

Na seznamu svetovno znanih oseb, ki so javno nasprotovale prevladujoči cepilni strategiji, na katero so ob negodovanju dobršnega dela javnosti prisegale številne države širom sveta, je tudi aktualni najboljši tenisač na svetu Novak Đoković.

Farmacevtsko podjetje v Bostonu, ki je tržilo enega prvih mRNA cepiv proti covidu-19, naj bi za zagotavljanje boljšega pregleda nad javnim diskurzom in informacijami proticepilskega značaja na plačilno listo dodalo več nekdanjih policistov, ki po novem tvorijo njihov 'oddelek za dezinformacije'.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia
Obstoj oddelka sta prva potrdila neodvisna novinarja Lee Fang in Jack Poulson, ki v svojem prispevku razkrivata delno vsebino internega poročila oddelka z naslovom "Đoković z zmago na OP ZDA okronan za proticepilskega junaka".

Srbskemu tenisaču, rekorderju po številu osvojenih grand slamov, so leta 2022 prepovedali nastop na zadnjem grand slamu sezone, ker ni bil cepljen proti covidu-19, ob vrnitvi v New York leto kasneje pa je v finalu premagal Rusa Danila Medvedjeva za svojo 24. lovoriko na največjih turnirjih.

Đokovićeve podpornike je ob tem močno zabavalo dejstvo, da je Moderna eden izmed pokroviteljev (!) grand slama v velikem jabolku.

"Vrnitev Novaka Đokovića, ki so mu leta 2022 prepovedali udeležbo na OP ZDA zaradi necepljenosti, in zmaga na turnirju, katerega pokrovitelj je tudi Moderna, je še okrepila proticepilska prepričanja, da so bila tako cepiva kot vsi ukrepi odveč," piše v internem poročilu ameriškega podjetja.

Moderna je, tako NY Times, zaskrbljena, ker so "nasprotniki cepljenja slavili Đokovićevo zmago", vse skupaj pa je postalo še bolj problematično, ker so se uporabniki spleta množično norčevali iz dejstva, da je biotehološko podjetje finančno pripomoglo k izvedbi turnirja. Srb je za zmago prejel tri milijone dolarjev.

Celotno dogajanje v zvezi z Đokovićem je zato Moderna označila za "visoko tveganje", še piše v poročilu.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 6
  • vera23 12:41 30.november 2023.

    Namesto, da bi preiskovali njih.... Ta svet bo res šel v maloro, ni druge

  • BenX 09:44 30.november 2023.

    Ne razumem kaj je tu šokantnega? Da se ga je farmacija lotila na vse mogoče načine in ga poskušala uničit? In da to delajo še danes? Menda ja ne... 🤯 Tisti, ki jim do zdaj ni potegnilo kako Bill Gates ...prikaži več in Claus Schwab delujeta (skupaj s podpornim društvom multikorporacij in mnogimi svetovnimi voditelji - povečini zahodnimi), tistim itak ni pomoči. Nole ima v svoji vitrini zmage, ki so še mnogo večje od teniških!

  • Antivaxer 08:36 30.november 2023.

    Mmc me še sedaj blokira in mi ne pusti komentirati, ko sem napisal: "Cepljenje je varno in učinkovito. To ni laž, to sta dve laži!" Nole, ti si pa CAR, GOAT!!!