Šport
42 ogledov

Šok: Konta ima poškodovano hrbtenico

johann konta
Britanska teniška igralka Johanna Konta bi zaradi posledic grdega padca na turnirju v Eastbournu lahko ostala brez nastopa na Wimbledonu.

Med britanskimi ljubitelji tenisa je zavladala panika, saj se je med četrtfinalnim obračunom turnirja serije WTA Premier v Eastbournu poškodovala njihova najvišje postavljena igralka na Wimbledonu Johanna Konta.

Konta, sedma igralka sveta, se je v četrtfinalu pripravljalnega turnirja na travnati površini pomerila s številko ena svetovnega tenisa Angelique Kerber.

Britanka je imela prvi vodstvu s 6:3, 5:4 (AD) na voljo zaključno žogo, sledila pa je prava drama. Po dobrem returnu se je pognala za žogico po paraleli, pri tem pa ji je spodrsnilo na spolzki površini in z glavo je silovito udarila ob tla.

Ob padcu je utrpela poškodbo prsnega dela hrbetnice in čeprav je dvoboj uspela pripeljati do konca, je morala odpovedati polfinalni obračun s Karolino Pliškovo.

Zdravniki spremljajo simptome

"Zagotovo se bom osredotočila na okrevanje. Šla bom dan za dnem," je za BBC povedala Britanka, ki po prvih informacijah ni utrpela pretresa možganov, a diagnoza še ni udarno potrjena.

"Niso diagnosticirail pretresa možganov, vendar spremljamo simptome," je dodala šesta nosilka na letošnjem Wimbledonu, ki se prične 3. julija.

Morebitna odpoved bi pomenila še en udarec za britanski tenis, ki ga je nedavno pretresel dopinški škandal z Danom Evansom v glavni vlogi.

"To je velik turnir za vse nas, vendar to nima nobenega pomena, ko gre za moje zdravje. Le to je na prvem mestu. Naredila bom vse, da zaigram na Wimbledonu, a končno odločitev bom sprejela glede na počutje," je odločna Konta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.