Šport
11034 ogledov

Šok: Meta Hrovat huje poškodovana po padcu med turno smuko

Meta Hrovat Epa
Nekdanja alpska smučarka Meta Hrovat, ki je ob začetku aktualne sezone šokirala s prezgodnjo upokojitvijo, se je hudo poškodovala med turno smuko, poroča portal N1.

Kot poroča spletni portal N1, so v soboto kranjski policisti skupaj z gorskimi reševalci opravili zahtevnejše reševanje turne smučarke na območju Rateč, ki je pri spustu z Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Po informacijah omenjenega medija se je prav v omenjeni nesreči težje poškodovala nekdanja smučarka Meta Hrovat. Slednja ni v življenjski nevarnosti, je pa utrpela težke poškodbe.

Meta Hrovat Šokirala SZS Šport Hrovatova razkrila razloge za nenadno upokojitev

Kot so v sporočilu za javnost navedli kranjski policisti, je bila ustrezno opremljena in smučala z manjšo skupino, ki ji je ob nesreči tudi nudila prvo pomoč. Hči dolgoletnega kranjskogorskega župana Janeza Hrovata se v karieri alpske smučarke sicer štirikrat stala na odru za zmagovalke, vselej je bila tretja, in sicer dvakrat v domači Kranjski Gori in Lenzerheideju.

*Fotografija je simbolična

Komentarjev 3
  • Ender3 15:00 01.februar 2023.

    Pazi na glavo, glava ni žoga so nam starši govorili..

  • radovednica 08:29 01.februar 2023.

    Še v normalnem smučanju je bila več na riti kot v stoječem položaju. Ja, turno smučanje ni za vsakogar, prav gotovo pa zanjo še najmanj. Prenehala z aktivnim smučanjem zato, ker je le spoznala, da očitno nikamor ne bo prišla. ...prikaži več Še do tam, kjer je bila, ne bi, če ne bi bilo "dolgoletnega župana Kranjske gore".

  • malarin 07:11 01.februar 2023.

    Če bi se to nardil men, bi moja mama rekla: Še premau si jo dobu . . .