Šport
203 ogledov

Šok: UFC izključil McGregorja!

conor mcgregor Profimedias
Vodstvo tekmovanja UFC je zvezdnika mešanih borilnih veščin Conorja McGregorja izključilo s tekmovanja UFC 200, na katerem bi se moral še drugič pomeriti z Natom Diazom.

Conor McGregor bi se moral 9. julija v Las Vegasu udeležiti povratnega dovoboja z Natom Diazom, vendar ga je vodstvo tekmovanja po presenetljivem razpletu dogodkov izključilo z dogodka UFC 200, ker ni želel izpolniti svojih poslovnih obveznosti.

McGregor je pred dobrim mesecem dni na dvoboju v lahko-težki kategoriji izgubil proti Diazu, kmalu zatem pa sta se borca dogovorila za težko pričakovani povratni obračun, saj se je želel Irec svojemu nasprotniku na vsak način oddolžiti na prvi poraz po šestih letih.

Dvoboja zdaj, kot kaže, ne bo.

McGregor je pred uradno potrditvijo, da ne bo nastopil na UFC 200, poskrbel za razburjenje na družabnem omrežju Twitter, kjer je namignil, da se bo upokojil  ''Odločil sem se, da se upokojim mlad, Hvala za sir. Se vidimo pozneje,'' je na tipično nejasen način svojim 1,5 milijona sledilcem sporočil Irec.

McGregor se na povratni dvoboj pripravlja na Islandiji, prihajajoči konec tedna pa bi moral odpotovati v Las Vegas, kjer naj bi se udeležil promocijskega dogodka. Ker tega ni želel narediti, so ga vodilni možje izključili s tekmovanja.

''Conor ni želel priti v Las Vegas in se udeležiti promocijskega treninga. Trenutno trenira na Islandiji. Menil je, da bi pot v Las Vegas škodovala njegovemu treningu. Toda vsi ostali borci prihajajo in on ni izvzet. Porabili smo veliko denarja. Conorja spoštujem kot borca in ga imam rad kot človeka, toda ne moreš se kar na lepem odločiti, da se ne boš udeležil teh dogodkov. To je treba narediti,'' je povedal predsednik UFC Dana White.

Na McGregorjev zapis se je odzval tudi Diaz, ki bo v Las Vegasu iskal novega nasprotnika. ''Očitno je moje delo tu končano, tudi jaz se bom upokojil,'' je šaljivo zapisal Američan. Olje na ogenj špekulacijam je prilil tudi McGregorjev trener John Kavanagh, ki je zapisal: ''Bilo je lepo, dokler je trajalo.''

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.