Šport
1338 ogledov

Šok v naši reprezentanci, igralec ostal brez vize

Žemlja Anže Petkovšek
Vrača se teniški upokojenec Grega Žemlja, potem ko eden od reprezentantov ni dobil vize za nastop na Kitajskem.

Slovenska teniška reprezentanca se bo konec tedna za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala v Guangzhouju pomerila s Kitajsko. Na Kitajsko iz ZDA zaradi težav z vizo ni uspel priti Bor Artnak. Vlogo četrtega slovenskega igralca bo zdaj, kot dovoljujejo pravila, prevzel kapetan Grega Žemlja, so sporočili iz slovenske teniške zveze. Žemlja se je oi težavah z zdravjem leta 2017 sicer poslovil od aktivnega igranja tenisa, nato se je posvetil trenerskemu poklicu. Ali bo na prizorišču zares nastopil, ali pa bo le ostal na seznamu registiranih igralcev, s Teniške zveze še niso sporočili.  

Artnak ostaja v ZDA in ne bo mogel pomagati slovenski reprezentanci. Nazadnje je nastopal na turnirju v Indian Wellsu in prišel do četrtfinala. Njegovo mesto bo prevzel kapetana Grega Žemlja. "Razmere za delo so dobre. Vzdušje v reprezentanci je kljub odsotnosti Artnaka super. Imamo še nekaj težav zaradi 'jetlaga' (potovalne utrujenosti zaradi razlike ob menjavi časovnih pasov, op. STA), a teniški igralci smo tega že vajeni. Organizacija je zelo dobra, kitajski organizatorji so se res potrudili. Nekaj težav s kolenom ima naš najvišje uvrščeni igralec Blaž Rola, tako da ne morem potrditi ali bo nared za dvoboje," je dejal kapetan Žemlja.

Poleg Role ima Žemlja na voljo še mlada Sebastiana Dominka in Matica Križnika.

Dvoboj bo 2. in 3. februarja potekal na trdi podlagi na zunanjem igrišču. Tekme se bodo pričele ob 11. uri po lokalnem času oziroma ob 4. uri zjutraj po srednjeevropskem. Kitajska ima trenutno enega igralca v prvi stoterici lestvice ATP, Zhizhen Zhang je na 50. mestu. Yibing Wu je 118., Juncheng Shang je 141., Yunchaokete Bu pa je 173.

V primeru zmage bo Slovenija obstala v drugi svetovni skupini, ob porazu pa bo nazadovala v tretji rang tekmovanja, ki poteka na regionalni ravni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:21 30.januar 2024.

    Pogrešam pomemben podatek, zakaj Kitajci Boru Artnaku niso izdali vstopne vize!?