Šport
178 ogledov

Šokantno razkritje in nesmisli o Federerju

bernard tomic EPA
Avstralski poredni deček Bernard Tomic si je z razkritjem po porazu v prvem krogu Wimbledona naredil več škode kot koristi.

Bernard Tomic je v prvem krogu najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu gladko izgubil proti Mischi Zverevu z izidom 4:6, 3:6, 4:6. Dvoboj je trajal le 84 minut.

Avstralec je za poraz v uvodnem krogu turnirja prejel 40.000 evrov oziroma približno 476 evrov na minuto.

Toda Tomic, ki je nekoč veljal za enega najobetavnejših igralcev na svetu, ni bil niti približno motiviran, za piko na i pa je še hlinil zdravstvene težave v upanju, da bi nasprotnika vrgel iz ritma.

"Bilo mi je dolgčas"

"Mentalno in fizično nisem bil prisoten," je brez dlake na jeziku povedal Tomic. "Ne vem, zakaj. Če sem isken, mi je bilo malo dolgčas. Na koncu sem se trudil, tisti niz je dobil s 6:3 ali 6:4, a bilo je prepozno," je dodal 24-letnik.

Kljub očitnemu in namernemu pomanjkanju truda bo domov odnesel zajeten kupček denarja, kar je med navijači sprožilo burne odzive. Nekateri so namreč mnenja, da si denarne nagrade ni zaslužil.

Bi moral denar vrniti?

V žrebu Wimbledona je prostora za 128 igralcev. Vsi, ki na turnir niso uvrščeni neposredno, si morajo vstopnico priboriti skozi tri kroge kvalifikacij. Marsikateri tenisač, ki je obstal na zadnji stopnici, bi na igrišču pustil svoje srce, če bi dobil priložnost igrati na sveti travi All England Cluba, a je njegovo mesto zasedel nekdo, ki je prišel izključno po ček.

Predstavnica sedme sile je Tomica vprašala, če bo vrnil zasluženi denar, takrat pa je tenisač povsem izgubil rdečo nit in začel vleči nesmiselne vzporednice z Rogerjem Federerjem.

"Če bi Federerja vprašali, ali bo vrnil 500 milijonov dolarjev, bi jih vrnil ali ne? Vsi delamo za denar. Pri 34 letih bom morda lahko daroval v dobrodelne namene. Če vprašate Rogerja in bo to pripravljen narediti, potem bom jaz tudi," je odvrnil in nato v razpravo potegnil še Novaka Đokovića.

Tomicev odgovor je čisti nesmisel, saj je Federer najuspešnejši tenisač vseh časov, ki se pri 35 letih še vedno poteguje za največje lovorike na svetu. Ob tem velja omeniti, da je bil Federer vedno vzor športnega vedenja in da vsi takšnega početja ni privoščil enkrat v dvajsetletni karieri, medtem ko to postaja Tomicev zaščitni znak.

Švicar je za povrhu odigral več kot 1300 obračunov (1104-247), Tomic le 321 (168-153), skupna vrednost njegovih turnirskih nagrad pa je precej manjša od 500 milijonov, tj. 104 milijone dolarjev.

Avstralec mu v nobeni statistični prvini ne seže do kolen, zato primerjava res ni na mestu.

Je šel tokrat predaleč?

Tenisaču zdaj grozi še kazen Mednarodne teniške zveze (ITF), saj je na tiskovni konferenci priznal, da je brez tehtnega razloga zaprosil za zdravniški odmor. "Želel sem prekiniti njegovo pobudo in to uporabiti kot strategijo. Želel sem upočasniti njegov servis. Igral je zelo hitro in dobro serviral," je dejal Tomic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.