Šport
30 ogledov

Šokiral vdovo pokojnega nogometaša

cristiano ronaldo EPA
Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo se je izkazal z novo velikodušno potezo in si prislužil kopico pohval.

Kapetan portugalske izbrane vrste, ki se bo s Francijo pomerila v finalu evropskega prvenstva, je na nedeljski spektakel v Parizu povabil vdovo pokojnega italijanskega nogometaša Stefana Borgonova.
Ronalda se je dotaknila zgodba nekdanjega nogometaša Milana, Fiorentine, Udineseja in Pescare, ki je leta 2013 umrl za posledicami amiotrofične lateralne skleroze (ALS), poznane tudi pod imenom Lou Gerighova bolezen. 

Portugalski napadalec je aktiven podpornik fundacije, ki jo je leta 2014 ustanovila nogometaševa vdova Chantal Borgonovo. ''O Stefanu Borgonovi sem izvedel od Carla Ancelottija, ki mu je bil zelo blizu. Stefano je bil odličen napadalec in velik borec, tako na kot izven igrišča. Rad je imel nogomet in življenje. Odločil sem se, da bom podpiral fundacijo Borgonovo Foundation in se boril proti ALS, k čemur vabim tudi vse druge,'' je pred časom na družabnih omrežjih zapisal Ronaldo. Med podporniki fundacije je tudi njegov agent Jorge Mendes.

Ronaldo se je med pripravami na sklepno dejanje reprezentančnega spektakla spomnil na nogometaševo vdovo in jo povabil na ogled tekme v francoski prestolnici. Chantal je bila nad povabilom šokirana.

''Nisem mogla verjeti svojim ušesom, ko me je poklical Jorge Mendes in mi povedal, da si Ronaldo želi, da pridem v Pariz. Cristiano in Jorge sta si bila blizu z mojo družino. Hvaležna sem in vesela, da se še vedno spominjata mojega moža in nas podpirata v boju z ALS. Veselim se finala evropskega prvenstva in pogovorov z nogometno skupnostjo o prizadevanjih naše fundacije,'' je sporočila vdova nekdanjega italijanskega reprezentanta.

 

 
Komentarjev 4
  • Five 18:42 10.julij 2016.

    Vau! Katera disciplina v športu je pa tvoja?

  • Danijel Zorko 00:15 10.julij 2016.

    ker je povprečen nogometaš, je dosegel to kar je ... ja, ok .. res si bister

  • Janez_53 22:55 09.julij 2016.

    Pa kaj si izmišljuješ!!! Ta poteza je hvale vredna! In še kar nekaj jih je napravil! Vendar to ne spremeni dejstva, da je Ronaldo samovšečen in prepotenten tip, ki se na igrišču ne napreza na vso moč, ampak čaka na ...prikaži več priložnosti, ki mu jih priigrajo soigralci. Torej je brez dobrih soigralcev zgolj povprečen nogometaš. In absolutno je njegova cena previsoka. Ampak to ni moja stvar in se ne obremenjujem s tem.