Šport
779 ogledov

Šokirani boste, koliko kav dnevno spije znani Slovenec!

Matej Mohorič MOL
Matej Mohorič je na predstavitvi nove kave razkril, koliko kavnih skodelic spije dnevno.

MOL je danes na medijskem dogodku predstavil novo Fresh Corner kavo, ki hkrati postaja tudi uradna kava kolesarske ekipe Bahrain Victorious. MOL je namreč hkrati predstavil tudi novo partnersko sodelovanje z omenjeno kolesarsko ekipo, za katero tekmuje tudi slovenski kolesarski as Matej Mohorič.

"Kolesarji glede kave kar kompliciramo. Večina nas ima doma profesionalne kavne aparate in posebej mlinčke, spijemo je pa veliko," je zbrane na novinarski konferenci v enem od ljubljanskih hotelov šokiral Mohorič, nato pa razkril, da v določenih dnevih sam spije zares precejšnje število kav.

"Sam zjutraj spijem kapučino za pocrkljati, nato pa pijem espresso, včasih celo deset dnevno, zato je porabim precej, en kilogram kavnih zrn v treh do štirih dneh," je z izjavo presenetil Mohorič. Strokovnjaki sicer pravijo, da je najvišja priporočena dnevna doza do štiri kavne skodelice.

"Z ekipo smo dodobra preizkusili kave in najbolj mi je všeč Fresh Corner mešanica Arabica in Robusta. Kofein je namreč substanca, ki deluje na živčni sistem in dokazano izboljšuje zmogljivost, kar kolesarji s pridom izkoriščamo. Sicer pa mi je pitje kave v velik užitek, sploh če je fina in skuhana z ljubeznijo," je poudaril slovenski kolesar Matej Mohorič. 

Fresh Corner kava, katere značilno mešanico je pomagalo izbrati preko 2.000 strank, tako postaja uradna kava kolesarske ekipe Bahrain Victorious. "Na bencinskih servisih se že dolgo ne ustavljamo zgolj zaradi točenja goriva, pač pa je čedalje pomembnejša tudi ostala, predvsem gastronomska ponudba, ki je na MOL-ovih bencinskih servisih tudi v Sloveniji na voljo pod blagovno znamko Fresh Corner," so zapisali v sporočilu za javnost.

"Vemo, da imajo vrhunski kolesarji zaradi bogate italijanske tradicije tega športa posebej radi dobro kavo, zato smo izredno ponosni, da je ekipa Bahrain Victorious za svojo uradno kavo izbrala prav našo Fresh Corner kavo. To je dodatna potrditev, da je naša kava resnično vrhunska in prepričani smo, da navdušuje tudi vse naše goste. Mateju in celotni ekipi želimo uspešno sezono," je ob predstavitvi nove Fresh Corner kavne mešanice, ki je strankam že na voljo na bencinskih servisih MOL in INA po Sloveniji, in najavi sodelovanja z Bahrain Victorious povedala direktorica MOL Slovenija in MOL & INA Valerija Glavač.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • T_rex 19:18 27.marec 2024.

    ajga pa ta je cist taprau > ziu_norc u ziu_mej < 🤓

  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:09 27.marec 2024.

    Upam, da se Matej z "izdajo skrivnosti ni samoovadil" in da uradniki mednarodne agencije za protidopinška testiranja, naslednjič na njegov dom ne bodo prišli preverjat koliko kofeina ima v telesu, ha, ha, ha...