Šport
3615 ogledov

Šokirani nad organizacijo: Kako bomo igrali? Madžari se branijo

nikola karabatić Nikola Karabatić ni bil preveč zgovoren.
Eden največjih zvezdnikov zaskrbljen za svoje zdravje.

Tokratno evropsko prvenstvo bo minilo v znamenju epidemije koronavirusa, na razplet bi lahko vplivale tudi okužbe v posameznih reprezentancah. Po mnenju enega največjih rokometnih zvezdnikov, organizatorji niso storili dovolj, da zaščitijo udeležence tekmovanja.

"Bili smo začudeni, celo šokirani, da v hotelu vidimo goste, ki ne nosijo mask. In še jesti bi morali skupaj z njimi," je dejal francoski zvezdnik Nikola Karabatić

Podobnega mnenja je bil tudi selektro Srbije Toni Gerona. "Gre za kaotične razmere. Turisti brez mask se nahajajo v istih prostorih kot reprezentance, ni dovolj testov za vse ekipe, s testi se zamuja. Morali bi nas testirati on 8.45, čakamo skoraj dve uri. Nekateri igralci so že okuženi... Kako bomo sploh igrali?" se je spraševal 48-letni Španec na klopi Srbije.

ljubomir vranješ EP v rokometu Šport Vranješ pred prvo tekmo ostal brez vratarja

Zaradi omenjenih izjav so reagirali pri madžarski rokometni zvezi. "Delegacije vseh udeleženk so minulo jesen obiskale hotele s štirimi zvezdicami in niso imele pripomb. Vsem so predstavljena določila, ki jih zahteva EHF. Organizatorji so posameznim zvezam predstavili podrobne informacije, z njimi so se vsi strinjali. Zato nas čudijo izjave Srbov in Francozov. Če bo kdo v prihodnosti predstavil legitimne zadeve, bomo na njih odgovorili," so se oglasili Madžari.

Evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem se začenja danes in bo trajalo do 30. januarja. Obe državi imata sicer velike težave z obvladovanjem epidemije, po deležu mrtvih na milijon prebivalcev je Madžarska četrta na svetu, Slovaška deseta.

Komentarjev 2
  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 14:48 13.januar 2022.

    Kakšni mehkužci smo postali v teh dveh letih, mevže. Bojimo se, če kdo slučajno zasmrka al pa zakašlja.

  • satir 14:25 13.januar 2022.

    pa naj Srbi in Francozi doma ostanejo, lahko pa tudi igrajo v skafandrih... jao ljudi... kolk so jih nafopali s strahom.