Šport
26 ogledov

Sokoli Vrage tudi tretjič pustili na ničli

Gregor Črepinšek je na prvih dveh tekmah osvojil pet touchdownov. (Foto: Boris G
1/2
Žurnal24 main
Kranj Alp Devils tudi v tretjem poskusu Ljubljani Silverhawks niso dali točk. Prvaki so v drugi tekmi DP zmagali z 58:0. A Sokole trenutek resnice šele čaka: konec tedna v ligi Cefl gostujejo pri Vukovih.

Državni prvaki v ameriškem nogometu Ljubljana Silverhawks so v soboto zvečer v Radomljah odigrali drugo tekmo druge sezone državnega prvenstva (na prvi so pred tednom dni z 41:14 premagali goste v ligi Zagreb Thunder). Čeprav lanski finalisti Kranj Alp Devils letos igrajo okrepljeni s člani celjskih Gold Diggersov, pa so še na tretji medsebojni tekmi s Sokoli ostali brez ene same točke. Končni izid je bil kar 58:0. Obramba Silverhawksov je tekmecu dovolila eno samo lepo akcijo, sicer pa je bil napad Vragov s podajalcem Timom Novakom na čelu nemočen (Jure Laharnar mu je prestregel dve podaji – letos ima že štiri prestrežene žoge). Točke in jarde Silverhawksov sta po zraku osvajala Rok Štamcar in Jernej Pavlič, po tleh pa Matej Pavlič in Gregor Črepinšek (trije touchdowni – na prvi tekmi je imel dva), če omenimo le nekatere, brez dvoma pa gre zasluga prav vsakemu v ljubljanski ekipi.

A zdaj se sezona za Silverhawks šele zares začenja. Konec tedna jih čaka prva tekma v mednarodni ligi Cefl in kar takoj tista najtežja – v Beogradu pri prvakih Vukovih, ki doma še nikoli niso izgubili. "To bo trenutek resnice," nam je dejal trener Uroš Valant. V Ceflu Silverhawks seveda igrajo okrepljeni z ameriškimi igralci: Leo Rudovic, Desmond Hendricks in podajalec Vinny Gay (v primeru dodatnih sponzorskih sredstev pa morda še s kom!).

Na drugi tekmi vikenda so gostje v slovenski ligi Zagreb Thunder z 22:21 premagali Maribor Generals/Sl. Bistrica Warewolves.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.