Šport
76 ogledov

"Solatni dol" mislil, da je nora

Petra Majdič se je v središču domačega kraja poslovila od svojih navijačev.
1/22
Žurnal24 main
Petra Majdič se je v središču domačega kraja, kjer se je na začetku kariere na rolkah vozila po razriti cesti, poslovila še od sokrajanov.

Petra Majdič je na veselici ob koncu kariere postregla z anekdoto: “Brinje se je pred 20 leti med domačini imenoval še Solatni dol. V klubu TSK Dol so mi na noge posadili rolke, ceste so bile slabe in ker sem se vozila po razritem, so ljudje mislili, da sem nora.” 

“Vse sem 'sčvekala'”
Trener Ivan Hudač je zaupal, kako sta se s Petro zbližala: “Na njenem prvem štartu svetovnega pokala leta 1999 mi je padla v oči, ko se je peljala po zadnji plati.” Petra se s tem ni strinjala: “V dolini Fiemme 2003 je Ivan videl, da sem imela dobro pripravljene smuči in je v zvezi z mažo vohunil kar pri meni. Zgovorna, kot sem, sem mu takrat vse 'sčvekala', kar si je zapomnil in sodelovanje se je začelo.” Petro zdaj čaka vloga ambasadorke planiške kandidature za organizacijo nordijskega SP leta 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.