Šport
15 ogledov

Solze hrvaških nogometašev

hrvaški navijači
1/10
EPA
Hrvaška javnost je bila prepričana, da je napočil čas za veliki dosežek njihove reprezentance, a je sledil velik šok.

Na Hrvaškem je večina ljudi po prepričljivih predstavah svojih ljubljencev v skupinskem delu evropskega prvenstva pričakovala preboj v četrtfinale, a so se Portugalci izkazali za preveliko oviro. Z zadetkom v 117. minuti so Ognjeni izpadli iz tekmovanja, šok med nogometaši, nijihovimi navijači na stadionu in doma pa je bil temu primeren.

"Boljša ekipa odhaja domov. Celotni turnir smo igrali in nismo si zaslužili odhoda domov. Bili smo dominantni, pripravljali smo si priložnosti, oni pa so nam zabili iz srečnega protinapada. Ne bi dejal, da je to zadnja priložnost te generacije. Težko je zdaj govoriti o tem. Bili smo boljši, a nismo napredovali," je bil po tekmi razočaran sicer odlični Luka Modrić, ki sta ga po dvoboju tolažila klubska kolega Cristiano Ronaldo in Pepe.

"Kot da me je nekdo uklel. Lahko bi zadel, a je žoga za kakšen milimeter šla mimo vratnice. Tudi pri njihovem zadetku sem bil blizu žoge," pa je dejal Domagoj Vida, ki je imel na tekmi kar tri lepe priložnosti, zadnjo v izdihljajih tekme.

"To je najtežji poraz v moji karieri, še nikoli nisem tako nezasluženo izgubil. Bilo bi drugače, če bi izpadli po enajstmetrovkah, to je loterija. A tako ..." je menil Milan Badelj.

Izjemno žalost je bilo po zadnjem sodnikovem žvižgu opaziti tudi v mestih, kjer so ljudje v velikih množicah tekme spremljali na velikih platnih. Namesto slavja s dočakali grenko razočaranje, množice pa so se nato hitro odpravile domov.

Pri 24sata.hr so se z anketo obrnili na svoje bralce in jih vprašali, kdo je kriv za poraz. Kar 53 odstotkov ji je prs usmerilo v selektorja Anteja Čačića, 18 odstotkov jih krivi Ivana Strinića, ki je izgubil žogo in tako omogočil odločilni napad Portugalske, 14 odstotkov jih meni, da je šlo za nesrečo, odstotek več pa da to ni pomembno, saj so nogometaši prikazali odlično igro.

Komentarjev 8
  • Avatar roksa
    roksa 12:34 26.junij 2016.

    Čuj, samo ti si res opseden z Janšo.....kak je kaj blo včeraj na proslavi...A si si ga z.d.r.k.a.l!¨?!

  • dragec 11:33 26.junij 2016.

    No, spet janšisti šinfarijo -kaj ste zasorte??????

  • Avatar mike1968
    mike1968 11:30 26.junij 2016.

    Ne morete biti boljši, če pa ste izgubili........