Šport
18 ogledov

Sovinkova izpadla kot 37.

Nina Sovinek je na 100 prosto zasedla 37. mesto. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V torek sta na evropskem prvenstvu v plavanju nastopili le dve Slovenki. Nina Sovinek je na 100 prosto osvojila 37. mesto, Tanja Šmid iz ravenskega Fužinarja pa je bila na 100 prsno diskvalificirana.

Drugi dan evropskega plavalnega prvenstva v Budimpešti sta nastopili samo dve slovenski plavalki. Nina Sovinek iz ljubljanske Olimpije je z dosežkom 57,09 na 100 prosto osvojila 37. mesto, Tanja Šmid iz ravenskega Fužinarja pa je bila na 100 prsno diskvalificirana. Njen izid 1:10,47 bi sicer zadostoval za 16. mesto in uvrstitev v polfinale.

Šmidova je bila diskvalificirana zaradi domnevnega delfinovega udarca med plavanjem, ki pa ga slovenski trenerji niso zasledili niti po pregledu posnetka plavanja. "Najhuje je, ker bi Tanja s svojim dosežkom lahko nastopila v polfinalu," je po tekmi dejal njen trener in eden najboljših slovenskih plavalcev vseh časov Borut Petrič.

V sredo bo na sporedu kar sedem slovenskih nastopov. Na 800 prosto se bodo predstavile slovenska rekorderka Nina Cesar iz Radovljice, aktualna mladinska podprvakinja v tej disciplini Ravenčanka Tjaša Oder, njena klubska kolegica in vrstnica Špela Bohinc ter še ena radovljiška plavalka Teja Zupan, tudi že olimpijka v daljinskem plavanju.

Triglavanka Anja Čarman se bo na 100 hrbtno poskušala odkupiti za ponesrečen nastop na še enkrat daljši razdalji, Anjo Klinar iz Gorenjske banke Radovljice čaka nastop na 200 mešano, njen klubski kolega Robi Žbogar pa se bo predstavil na 200 delfin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.