Šport
19 ogledov

SP še ni v prvem planu

Blaž Gregorc je med najmlajšimi v naši izbrani vrsti. Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca bo opravila še nekaj treningov v domovini, nato pa sledi odhod na Slovaško, kjer se bo v petek začelo svetovno prvenstvo elitne divizije.

Le še nekaj dni loči slovensko reprezentanco in ljubitelje tega športa od največjega hokejskega dogodka v letu 2011. V petek se bo s prvimi tekmami začelo svetovno prvenstvo elitne skupine v Bratislavi, Slovenija pa priprave na svoj šesti nastop med najboljšimi na svetu končuje v Ljubljani.

Medtem ko Slovenci v zadnjih desetih dneh le trenirajo, so njihovi tekmeci opravili še zadnje teste. Nemci so v ponedeljek izgubili z Belorusijo, gostitelji Slovaki, ki bodo prvi tekmeci varovancev Matjaža Kopitarja, pa so imeli zadnjo testno tekmo prav tako z Belorusi pred dvema dnevoma, a so bili precej uspešnejši ter zmagali s 6:1.

Ne glede na to, da bo Sloveniji morda manjkal zadnji test pred odhodom na SP, je vzdušje v ekipi dobro. Kopitar se je odločil, da bo zadnja treninga v ponedeljek in torek zaprl za javnost, zadnje podrobnosti bodo akterji na ledu razložili na novinarski konferenci v sredo, v četrtek se bo ekipa odpravila v Bratislavo.

Zdaj je že jasno, da v moštvu ne bo Jana Muršaka. Drugi slovenski igralec v NHL – moštvo poškodovanega Anžeta Kopitarja Los Angeles je v torek izpadlo v prvem krogu končnice proti San Joseju – je namreč zaradi želje svojega kluba Detroita moral opustiti misli na morebiten nastop na Slovaškem, saj so ga rdeča krila želela obdržati kot rezervo za morebitne poškodovane soigralce v nadaljevanju končnice najmočnejše lige na svetu. Muršak je bil pravzaprav zadnje "odprto vprašanje" Kopitarja, že pred tem se je kot zadnji moštvu v Ljubljani pridružil Rok Pajič, ko je končal nastope v kvalifikacijah za elitno češko ligo. Kot zadnja pa je Kopitar s seznama črtal branilca Jakoba Milovanoviča in lažje poškodovanega napadalca Aleša Mušiča.

V ekipi za prihajajoče prvenstvo je tako ostalo 25 igralcev. Vratarji so Andrej Hočevar, Robert Kristan in Matija Pintarič, branilci Damjan Dervarič, Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Greg Kužnik, Žiga Pavlin, Klemen Pretnar, Mitja Robar in Andrej Tavželj, napadalci pa Jaka Ankerst, Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Matej Hočevar, Žiga Jeglič, Rok Pajič, Žiga Pance, Tomaž Razingar, David Rodman, Marcel Rodman, Robert Sabolič, Mitja Šivic in Rok Tičar.

"Mislim, da so bile priprave uspešne. Trenirali smo zelo dobro in veliko. Trenutno smo še malo utrujeni, a mislim, da bo do prvenstva to izginilo. Za takrat tempiramo formo, da se bomo dobro počutili na prvenstvu. To nam dobro uspeva in mislim, da smo dobro pripravljeni. Za zdaj poskušamo še izpiliti sistem. Zadnji teden bomo trenirali 'power-play', ki bo ključnega pomena v teh močnih tekmah, ter seveda taktiko," je David Rodman razkril nekaj podrobnosti o poteku zadnjih dni priprav na veliki dogodek.

Branilec Blaž Gregorc je prav tako zadovoljen z opravljenim delom: "Zdaj še ne mislimo na svetovno prvenstvo, čeprav je do njega samo še nekaj dni. A se že veselimo tekem. Treningi dvakrat na dan so nas že malo zasitili. Komaj čakamo, da se začne, dobrodošle so bile tudi prijateljske tekme. Uigrali smo se, na vsaki tekmi je bilo bolje," je dejal 21-letni branilec švedskega Södertälja in dodal, da je zanj posebna čast, ker lahko igra za izbrano vrsto: "Za reprezentanco je vselej lepo igrati, še posebej za člansko. Res sem komaj čakal, da pridem nazaj v Slovenijo." Kot branilec se zaveda, da bodo imeli v tem delu igre najbrž veliko dela: "Vemo, kakšni igralci so tako Rusi kot Slovaki. Treba se bo osredotočiti na našo obrambo in jih presenetiti, zabiti kakšen gol in poskušati doseči čim boljši rezultat."

Napore priprav pa je občutil tudi vratar Andrej Hočevar: "Priprave so bile zelo naporne. Kot nam je povedal selektor, pa bomo v zadnjem tednu delali samo še v igri z igralcem več in manj, tako da bo manj naporno. Mislim, da bomo na prvi tekmi pripravljeni tako, kot vsi skupaj pričakujemo." Vratar italijanske Pontebbe je bil eden tistih, ki so na pripravah sodelovali vse od začetka: "Nekateri smo se zbrali že zelo kmalu, nekateri zelo pozno. Imeli smo zelo malo treningov v polni postavi pred prijateljskimi tekmami, na Madžarskem so mladi pokazali, da lahko nanje Slovenija računa v prihodnosti. Prva tekma s Francijo je bila najslabša zaradi veliko taktičnih napak in kazenskih minut. Če bomo odigrali tako disciplinirano kot na zadnji tekmi proti Franciji, pa mislim, da se lahko nadejamo uspeha," je Hočevar analiziral pripravljalno obdobje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.