Šport
35 ogledov

SP v Afriki spet leta 2026?

Žurnal24 main
Afrika naj bi leta 2026 spet gostila svetovno nogometno prvenstvo. V to je prepričan podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Issa Hayatou.

Poleg Južnoafriške republike bi se lahko za organizacijo potegovali še Egipt, Maroko, Nigerija ali Alžirija. "S tega prvenstva smo se naučili, da je Afrika sposobna organizirati takšno tekmovanje. Mnogi so bili pred prvenstvom drugačnega mišljenja," je dejal Issa Hayatou, ki bdi nad nogometno zvezo Afrike.

"Izkušnje doslej kažejo, da smo opravili dobro delo," je še dejal 63-letni podpredsednik Fife. Naslednje svetovno prvenstvo čez štiri leta bo gostila Brazilija. Leta 2018 naj bi po pravilnikih oziroma željah Fife prvenstvo spet potekalo na evropskih tleh. Kandidati so Anglija, Rusija, Španija/Portugalska in Belgija/Nizozemska. Za leto 2022 naj bi se potegovali ZDA, Južna Koreja, Japonska, Avstralija in Katar. Obe prvenstvi bo Fifa prirediteljem dodelila decembra letos v Zürichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.