Šport
16 ogledov

Danci v podaljšku strli srca risov: upanje bledi

Kulakov David Rodman Belorusija Slovenija SP svetovno prvenstvo Stockholm
1/13
EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila tudi tretjo tekmo na svetovnem prvenstvu v Stockholmu, poraz proti Dancem pa varovance Matjaža Kopitarja pušča v že zares težkem položaju v borbi za obstanek (2:3). Po dveh golih Roka Tičarja so se Danci rešili v podaljšek, kjer je odločilni gol zabil njihov kapetan Morten Green.

Danci so od prvih minut pritisnili na Slovence, ki jih je moral kar nekajkrat rešiti vratar Robert Kristan. Najprej se je že v drugi minuti sam pred slovenskim čuvajem mreže znašel Mads Christiansen, ki je le za las zgrešil okvir gola, Danci pa so risom povzročali še celo vrsto težav.

Slovenci so kljub slabši igri povedli v sedmi minuti, ko je po lepi akciji strel Blaža Gregorca pred vratarjem Simonom Nielsnom v mrežo za svoj prvi gol turnirja preusmeril Rok Tičar. Danci so nato nanizali še nekaj dobrih akcij, a je Kristan ustavil tako poskusa Madsa Boedkerja, kot tudi Jesperja Jensna.

Na odmor so risi odšli z igralcem manj, saj je bil zaradi zadrževanja s palico izključen Žiga Pance. Varovanci Matjaža Kopitarja so brez večjih težav zdržali številčni deficit, nato pa dobili poceni zadetek, ko jim je v 24. minuti pobegnil Kim Staal in iz že praktično izgubljenega položaja premagal Kristana s strelom med nogama.

Slovenci živeli nevarno tudi z enim več

Zatresel se je tudi Jeseničanov okvir gola, ki ga je z močnim strelom od daleč dodobra nabrusil Markus Lauridsen. Kristan se je s težavami rešil tudi dobrih sedem minut pred koncem drugega dela, ko so si Danci veliko priložnost pripravili celo z igralcem manj - Mikkel Boedker je spet prodrl prav do slovenskega gola, že "položil" Kristana, a mu je za vodstvo zmanjkalo le nekaj centimetrov.

Slovenci so po udarcu s komolcem Mortena Madsna dobili novo priložnost v igri z igralcem več in potem, ko je dolgo kazalo, da spet ne bodo niti enkrat zapretili danskemu golu, so dobitno kombinacijo speljali Gregorc, Mitja Robar in Tičar, ki je po podaji Robarja pred vrata natančno zadel za drugo vodstvo. 

Zadnjo tretjino so risi začeli slabo in Danci so po nekaj več kot petih minutah igre izenačili. Madsen se je ob igralcu več, ko je bil zaradi zadrževanja nasprotnika izključen Marcel Rodman, odkupil za svojo neumnost iz druge tretjine in po odbiti ploščici ugnal Kristana. V zadnjih minutah sta obe ekipi silovito krenili po zmagoviti gol, ki pa ga ni uspelo zabiti nobeni od obeh ekip.

Takoj na začetku podaljška so risi izpeljali lepo akcijo, a jo nezbrano zaključili, kazen pa je prišla hitro in neusmiljeno. Klemen Pretnar je za svojimi vrati pomotoma zaposlil danskega kapetana Mortena Greena, ki je ploščico povsem sam popeljal pred Kristana, iz drugega poskusa pa ga je le uspel spraviti mimo slovenskega vratarja za odločilni gol na tekmi.

Točke lahko nadomestimo

"Očitno je, da ni zadosti biti dober. Moraš biti še boljši. Kot poudarjam, moramo vsako tekmo odigrati na 110 odstotkih. Mi svojih priložnosti nismo izkoristili, oni so kaznovali naše napake. Imel sem občutek, da tekme ne moremo izgubiti, nervoza je bila bistveno večja pri njih kot pri nas. Igra sicer ni bila najboljša, tekma je imela prevelik pomen. Dvakrat smo vodili, morali bi izkoristiti še eno priložnost in bi mi zmagali ... Vtis je samo vtis, točka pa je samo ena. A imamo še štiri tekme, če se boriš, verjameš v sanje in daš maksimum, in glede na to, da smo se približali tem reprezentancam, se lahko zgodi, da bomo nekoga premagali in nadomestili točke," je po tekmi povedal selektor Matjaž Kopitar, Marcel Rodman pa je dodal: ''Smo razočarani. Na vseh treh tekmah smo naredili dobre stvari, določene detajle bi zdaj seveda naredili drugače, a hokej je takšen, kot je. Ne moremo biti zadovoljni s tem, kar je. Imamo pa še štiri tekme, težko bo, ker igramo s samimi velesilami. A predaja se nihče, vsi smo pred prvenstvom rekli, da se mogoče da koga presenetiti. Zdaj bo res to treba narediti, možnosti še vedno obstajajo."

SP v hokeju, skupinski del, 3. kolo, rezultati:

Skupina A (Stockholm)

Slovenija : Danska 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1)
Tičar (7, 35); Staal (24), Madsen (46), Green (62)

Kanada : Norveška 7:1 (4:0, 1:1, 2:0)
Ladd (5), Skinner (14), Duchene (17), Giroux (29), Hall (23, 53), Stamkos (45); Olimb (31)

 




 

 

 

 


Skupina B (Helsinki)

Avstrija : Latvija 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Iberer (14), Lakos (18), Vanek (24), Altmann (27), Raffl (50), Oberkofler (57); Berzins (4), Saviels (39), Darzins (41)

Rusija : ZDA 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)
Belov (6), Kovalčuk (15), Terešenko (32), Medvedev (54), Radulov (56); Stastny (11, 14), Hunwick (28)







 

Komentarjev 3
  • Presvetli 18:57 07.maj 2013.

    Škoda,niso imeli spet sreče!Vendar tekmo so izgubili samo zaradi brezveznih izključitev.Danci so bili danes zreli za poraz,pa čeprav je igrala Slovenija od vseh treh tekem danes najslabše pa tudi nasprotnik je bil najslabši.Res škoda.

  • albert 18:49 07.maj 2013.

    Nič hudega fantje se borijo včasih pomislim,da niso slovenci kajti ti fantje imajo jajca.Stric bedanc če si razočaran nad svojim bednim življenjem pusti druge pri miru igrajo hokej iz užitka ne zate!

  • Bozidar.Frelih 18:32 07.maj 2013.

    Tkole je : še OI damo skoz potem bo pa kar velik del reprezentance "odcvetel". In glede na stanje v slovenskem hokeju bomo lahko povsem veseli če bomo lepo v sredini divizije 1.