Šport
22 ogledov

SpadeClub zapira vrata

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Prejšnji teden so obiskovalci portala SpadeClub.com naleteli na svojevrstno presenečenje, saj jih je na strani pričakalo obvestilo, da Spade Club po dveh letih obratovanja zapira svoja vrata.

Razlog za zaprtje naj bi bilo slabo finančno poslovanje organizacije, ki je v okviru zakonodaje ameriškim pokerašem omogočala nastope na zelo zanimivih in bogatih tedenskih turnirjih.

Spade Club je začel obratovati leta 2008, ko je kot eden redkih povsem v skladu z ameriško igralniško zakonodajo začel ponujati svojim odjemalcem tedenske turnirje po 5.000 $ in mesečne po 30.000 $. Ti turnirji se zaradi zakona UIGEA niso smeli ponašati z denarno prijavnino, zato so člani kluba na njih lahko nastopili povsem zastonj, vendar pa so morali v zameno vsak mesec plačati 20 $ naročnine za Spade Club.

Kljub dolgotrajnemu obratovanju pa vodilnim pri CardPlayerju v tem času vendarle ni uspelo najti delujoče formule, saj so bile v zadnjem obdobju vse glasnejše govorice o neprofitabilnosti Spade Cluba. Potem ko je lansko leto Jeff Schulman na finalni mizi Glavnega turnirja WSOP nastopil z njihovim našitkom, so bili številni mnenja, da se bo Spade Club vendarle nekako rešil, vendar temu na koncu vendarle ni bilo tako.

Pred dnevi je tako več kot 200.000 članov kluba v svoje spletne nabiralnike prejelo obvestilo, da imajo na voljo 30 dni časa, da izpraznijo svoje račune.

Kljub vsemu tega vsi verjetno ne bodo naredili, saj bodo imeli vsi, ki so že vplačali naročnino tudi za ta mesec oziroma želijo še naprej igrati po tem načelu, priložnost, da nadaljujejo z igro na ZEN Entertainment Networku. Slednji bodo namreč prevzeli vse igralce, ki bodo to želeli, prav tako pa bodo uporabnikom še naprej ponujali VIP-program, ki ga je vzpostavil že Spade Club.

Celotno situacijo je pokomentiral tudi lastnik CardPlayerja Barry Shulman: "Celotnega projekta nam s finančnega stališča, enostavno ni uspelo uspešno uresničiti. Pred kakim letom smo prišli zelo blizu, da bi sploh prvič mesec končali brez izgube, a so se nato začele pojavljati težave v našem procesu, ki jih nismo znali več premagati. Vseeno pa sem vesel, da bo naše igralce pod streho vzel ZEN, saj gre za stran, ki je po meri naših igralcev in bo naši celotni skupnosti omogočila, da še naprej ostane povezana."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.