Šport
15 ogledov

Španci besni po porazu s Slovenijo

rokomet, Slovenija EPA
Španska rokometna reprezentanca si je s porazom proti slovenski izbrani vrsti otežila pot na olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Varovanci Veselina Vujovića so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na OI 2016 v švedskem Malmöju pripravili lepo presenečenje in s 24:21 premagali favorizirane Špance.

Slovenske fante danes ob 18.30 čaka obračun s Švedsko, na katerem bi si lahko že zagotovili olimpijsko vozovnico. 

Španci se bodo v soboto pomerili z Iranom, v nedeljo pa jih čaka obračun z gostiteljico Švedsko. V dodatnih kvalifikacijah nastopajo štiri ekipe, na OI pa vodita le prvi dve mesti.  Če bi si rokometaši z Iberskega polotoka privoščili še en spodrsljaj, bi prvič po letu 1976 ostali brez nastopa na olimpijskem turnirju, kar bi bila prava mala senzacija.

''Stvari so se zapletle''

Kapetan španske zbrane vrste Raul Entrerrios je po porazu s slovenskimi fanti dejal, da ni časa za obžalovanje, saj se morajo posvetiti delu, če želijo zmagati na preostalih tekmah kvalifikacijskega turnirja na Švedskem.

''To še zdaleč ni začetek predolimpijskega tekmovanja, ki bi si ga želeli. Stvari so se zapletle, a iz tega se moramo nekaj naučiti. Čakata nas dve tekmi in obe moramo dobiti. Prizadeti in besni smo, vendar nam ne preostane drugega, kot da se poberemo in borimo naprej,'' je dejal Entrerrios.

Slovenski rokometaši so po prvem polčasu zaostajali z 12:16, v drugem delu pa so Špance omejili na borih pet zadetkov. Prav neučinkovitost v napadu je bila po mnenju kapetana glavni razlog za poraz dvakratnih svetovnih prvakov.

''V napadu nismo igrali tekoče. Res je, da s krožnim napadalcem nismo mogli igrati tako kot prej, a morali bi se prilagoditi, vendar nam to ni uspelo,'' je povedal kapetan in dodal, da v obrambi niso uspeli zaustaviti talentiranih slovenskih posameznikov. ''Slovenija je dosegala gole celo z igralcem manj, kar smo drago plačali,'' je sklenil Entrerrios.

Komentarjev 1
  • Žvižgač 13:41 09.april 2016.

    Bravo naši, iskrene čestitke. Upam, da boste tako nadaljevali in se uspešno uvrstili na OI.